29 C
Пловдив
четвъртък, юни 13, 2024

Ще строят спортен център към Медицинския колеж в Пловдив

Обявиха обществена поръчка за изграждането му

Спортен център в двора на Медицинския колеж в Пловдив предстои да бъде изграден. Проектът предвижда в него да има две зали – многофункционална и зала за тенис на маса, офис, обслужващи, санитарни и битови помещения.

Медицинският университет в Пловдив обяви обществена поръчка за изграждане на базата. Тя ще е разположена свободно в дворното пространство на имота на ул. „Братя Бъкстон“ 120.

Техническият проект е изработен от „Архитект Андонова“ ЕООД Спортният център ще се състои от три едноетажни обема с различни височини, функционално обвързани помежду си. Основната мултифункционална зала ще е със стоманена рамкова конструкция с облицовка от термопанели и стоманена двускатна покривна конструкция. В залата ще има комбинирано игрище за волейбол, баскетбол, тенис на корт и футбол. Предвидени са 80 места. Естественото осветяване е решено на северната фасада с прозорци. Южната фасада е плътна, с възможност за монтаж на фотоволтаични панели.

Залата за тенис на маса ще е със сглобяема стоманена конструкция и плосък покрив. Ще бъде осигурена площ за седем маси за тенис. Не се предвиждат посетителски места.

Обслужващите помещения също ще са със стоманобетонова монолитна едноетажна конструкция. Ще бъдат разположени северно от основната зала и залата за тенис на маса. Предвиждат се общ вход за двете зали, офис, портиерна, две обслужващи помещения към залите за складови нужди и техническо помещение за инсталации.

Related Articles

Обновената антична вила „Армира“ отваря врати за посетители

Дворецът е паметник на културата с национално значение След обновяване по европейски проект, античната вила „Армира“ край Ивайловград, ще отвори врати отново за посетители след...

Въвеждат обходни маршрути заради модернизацията на първокласния път Мездра – Ботевград

Във връзка с предстоящото затваряне на първокласния път между Мездра и Лютидол на среща в Министерството на регионалното развитие и благоустройството с кметове и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ