24 C
Пловдив
четвъртък, юни 13, 2024

Ще реставрират сградата на бившата Земеделска банка в Търговище

Общината обяви поръчка за избор на изпълнител

Връщат блясъка на архитектурна перла в Търговище. Общината обяви поръчка за избор на изпълнител на ремонта на сградата на бившата Земеделската банка. Целта е да бъде запазен архитектурният облик на сградата, която е строена в началото на XX век и е паметник на културата. След ремонта и реставрацията й тя ще бъде преустроена в изложбени зали. Сред предвидените в поръчката дейности са ремонт на покрива и фасадите, подмяна на всички инсталации, както и реставрационни и консервационни дейности по елементите на интериора.

Участниците в заданието следва да са изпълнявали дейност за строителство, идентично или сходно с предмета на обществената поръчка през последните 5 години.

Общата стойност на поръчката е 3,65 млн. лв. без ДДС. Средствата са осигурени по линия на националната инвестиционна програма за капиталови разходи на общините. Срокът за подаване на оферти е 27 май.

Снимка: Община Търговище

Related Articles

Как се произвежда енергия в дома показват на Празник на слънцето в кв. „Факултета“

Как всеки може да произвежда енергия в дома си показват на Празник на слънцето в софийския квартал „Факултета“. Фотоволтаичните системи за балкони и фасади...

До месец: Избират изпълнител за реконструкцията на ГКПП „Капитан Андреево“

Предвижда се разширяване на съществуващия и изграждане на втори терминал До един месец ще бъде избран изпълнител за реконструкцията на ГКПП „Капитан Андреево. Това съобщиха...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ