27 C
Пловдив
понеделник, юли 15, 2024

Ще има обществено обсъждане за разширението на третия метродиаметър на софийското метро

Предстои обществено обсъждане на Проекта за специализиран подробен устройствен план на Столична община във връзка с разширение на третия метродиаметър на софийското метро.

Основна тема в предстоящото обсъждане е осигуряване на трасе и метростанции за изграждане на разклонението.

В реда на обсъждането са заложени изменение на план за улична регулация, изменение на план за регулация на прилежащи УПИ, проект за вертикална планировка и план-схеми на техническата инфраструктура за осигуряване на трасе и метростанции за изграждане на разклонение на „Трети метродиаметър“ на „Софийски метрополитен“ от:

Военна академия „Г. С. Раковски“, по бул. „Гео Милев“, бул. „Асен Йорданов“, пред МФСЗ „Арена Армеец София“, по бул. „Цариградско шосе“ до бул. „Йерусалим“ в границите на административни райони „Оборище“, „Слатина“ и „Младост“.

Представянето на проекта за разширение на столичното метро ще се проведе онлайн на 15.04.2021 г. от 17.30 ч., а заключителната дискусия е предвидена за 12.05.2021 г., отново онлайн.

 

Related Articles

Ремонтираха още две църкви в община Павел баня

Още две църкви са ремонтирани в община Павел баня, информираха от пресцентъра на администрацията. Православният храм “Свети Димитър” в с. Турия вече е с...

Зона за отдих и спорт ще правят в пловдивското село Брестник

С решение на правителство се променя статутът на имот в село Брестник от публична на частна държавна собственост и се прехвърля в собственост на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ