13 C
Пловдив
неделя, април 14, 2024

Шофьорските книжки в ЕС стават електронни

Европарламентът готви и други промени за водачите

Европарламентът прие на първо четене нови правила, засягащи шофьорите в ЕС. Промените предвиждат младите шофьори да имат изпитателен срок в първите си две години зад волана. Желаещите да управляват камион пък вече ще могат да го правят, след като навършат 18. Сред решенията е и това шофьорските книжки да станат дигитални.

Автоинструкторът Георги Бързаков коментира по Нова телевизия, че някои от правилата вече се прилагат в България. Пример за такова е записването на шофьорски курсове на 17-годишна възраст.

Инструкторът коментира и още едно от приетите изменения – самооценката на водачите. Той запита как един млад водач може да направи анализ на собствените си възможности като шофьор.

Ангажираните в сферата поставят въпроса има ли готовност за дигитализирано обучение у нас, след като се решава книжките да станат електронни. И изразяват съмнение, че новите изисквания ще доведат до по-добро обучение на курсистите.

Related Articles

Конкурс: Облагородяват градската среда с графити творби

Електрохолд и Sofia Graffiti Tour организират конкурс за графити творба в рамките на фестивала SOFIA URBAN ART. Той ще се проведе в София на...

Средновековен некропол откриха археолози в зоната на бъдещата автогара в Созопол

Находките може да забавят строителството на обекта Интересни находки откриха археолози при разкопки на терена, на който ще бъде изградена новата автогара в Созопол....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ