17 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Шофьорска книжка вече се издава и за 3 дни

Въвеждат ускорено издаване на шофьорски книжки. Заявления за спешното издание се приемат само в ОДМВР и СДВР, изпълнението е 3 работни дни, съобщиха от МВР. Издават се преди изтичането на срока на валидност, при вече изтекъл срок на валидност, при промяна в данните на водача, отнасящи се до смяна на фамилия и транслитерация, както и при издаване на дубликат, може да бъде заявена ускорена услуга за издаване – до три работни дни от приемането на заявлението, което се подава само в звена „Пътна полиция“ при Столичната дирекция на вътрешните работи или областна дирекция на Министерството на вътрешните работи.

Чуждестранните шофьорски книжки се подменят с български при обикновена услуга в срок до 30 дни от приемането на заявлението, което се подава само в звена „Пътна полиция“ при СДВР или областна дирекция на Министерството на вътрешните работи.

В същото време срокът на валидност на свидетелствата за управление на МПС, който е изтекъл между 01.09.2020 г. и 30.06.2021 г. се удължава с 10 месеца, считано от датата на изтичане на срока на валидност. Така, ако даден документ е със срок на валидност до 30.06.2021 г., то неговата давност се удължава автоматично до 30.04.2022 г.

Ако шофьорска книжка, която е изтекла в периода 01.09.2020 г. до 30.06.2021 г. е била вече веднъж удължена, то нейният срок на валидност може да се удължи с нови 6 месеца или до 01.07.2021 г.

Важно е да се знае, че удължаването на срока не важи за личните карти. Те трябва да се подновят в едномесечен срок.

Related Articles

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...

Изложба за историята на храм „Св. Димитър“ и благородното дело на пловдивските Димитровци

Изложба, посветена на храм „Свети Димитър“ може да бъде разгледана от днес в централното фоайе на Народна библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив. Манастирският комплекс...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ