14 C
Пловдив
понеделник, май 20, 2024

Шест нови електробуса пуснаха пробно по линиите във Варна

Шест от новите електробуси вече са пуснати в експлоатация пробно по варненските улици, предаде БНР. Те се движат от няколко дни по две от линиите на Градския транспорт – 148 и 209. Превозните средства се зареждат на две бързи временни зарядни станции, които се намират на обръщачите на „Почивка“ и в кв. „Владислав Варненчик“, съобщи Николай Антонов, директор на „Градски транспорт“ – Варна.

Той уточни, че все още се чакат устройствата, необходими за тръгването на останалите електробуси. Без тях няма как да се изгради цялата мрежа.

„Това е временно, докато не пристигнат комплексно разпределителните устройства. Те са последните елементи, които се чакат от производителя“, каза Антонов. Той увери, че се прави всичко възможно да се работи паралелно. „В момента ще изградим временно захранване от други трафопостове. Няма как всички да ги пуснем в експлоатация. Всичко ще стане поетапно, допълни още шефът на „Градски транспорт“.

Новите возила са оборудвани със специални седалки за хора с увреждания и зони, където могат да се зареждат мобилни телефони.

Related Articles

Министър Коритарова: Хаосът в пътното поддържане трябва да бъде спрян!

Строителството на АМ „Хемус“ продължава по инхаус договорите, но значително индексирани„Хаосът трябва да бъде спрян, ремонтите трябва да бъдат планирани. Лошото състояние на пътищата...

Подписаха нови 57 споразумения за финансиране на общински проекти

Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова подписа нови 57 споразумения за финансиране на обекти със средства от бюджета по Инвестиционната програма...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ