29 C
Пловдив
четвъртък, юни 13, 2024

Шест габровски проекта одобрени за финансиране по ПУДООС

Община Габрово, Центърът за специална образователна подкрепа (ЦСОП), гимназиите „Пенчо Семов“ и „Акад. Иван Гюзелев“, училище „Ран Босилек“ и Детска градина „Мики Маус“ получават финансиране, за да реализират проекти в националната кампания „Чиста околна среда – 2024 г.“.

Средствата се осигуряват от Министерството на околната среда и водите чрез Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).

От постъпилите 1 128 заявления на общини и кметства предложени за финансиране са 323 проекта със средства до 15 000 лв. Сред тях е проектът на Община Габрово „Нашият малък рай – свят на красота и чиста природа“ за обновяване на детска площадка и озеленяване в село Райновци на стойност 15 000 лв.

От постъпилите 507 проекта на училища и детски комплекси са одобрени 150 със средства до 7 500 лв. За Габрово това са екоинициативите на ЦСОП, на ПГТ „Пенчо Семов“ за изграждане на многофункционална спортна площадка, на ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ за наука и изкуство в зелено пространство и на ОУ „Ран Босилек“ за малък училищен парк на обща стойност 29 076 лв.

От постъпилите 545 проекта на детски градини са одобрени 150 със средства до 7 500 лв. За Габрово това са активностите на ДГ „Мики Маус“ – „В зелена класна стая ще уча и ще зная“, на стойност 7 094 лв.

Крайният срок за изпълнение на дейностите по всички одобрени проекти е 31 декември 2024 г.

Related Articles

Габрово се включва в международен проект за зелени инвестиции

Община Габрово ще подобри капацитета си за въвеждане на зелени инвестиции в градското развитие чрез участие в партньорски международен проект по Програма „Интеррег“. Той...

НИНКН създаде дигитално копие на храм „Христос Пантократор“ в Несебър

НИНКН изготви дигитално копие на църквата "Христос Пантократор" в Старинния Несебър. Дигиталният двойник на забележителния храм е създаден с лазерно сканиране, към което са...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ