20 C
Пловдив
неделя, септември 24, 2023

„Чиста околна среда – 2021″: Строят и обновяват детски площадки и еко кътове в Габрово

Шест проекта ще се осъществят в община Габрово по националната кампания „Чиста околна среда – 2021”. От тях два са на Общината, а по един одобрен проект имат СУ „Райчо Каролев”, ОУ „Ран Босилек” и детските градини „Дъга” и „Радост”.

Проектните предложения на Общинска администрация са за обновяване на детска площадка на ул. „Свищовска“ № 88-92 на стойност 9990 лв. и за изграждане на кът за отдих в село Янковци на стойност 9996 лв.

Инициативите на СУ „Райчо Каролев“ – „Природата – мой приятел“ на стойност 4910.60 лв., и на ОУ „Ран Босилек“ – „Безопасно училище – екомисия възможна“ на стойност 4982 лв. също ще бъдат финансирани.

ДГ „Дъга“ спечели финансиране със „Забавна детска еколаборатория“ на стойност 4968.15 лв., ДГ „Радост“ – с „Обичам природата – и аз участвам“ на стойност 4 553.86 лв.

Крайният срок за изпълнение на дейностите е 30 ноември 2021 г. за общините и кметствата, а за училищата и детските градини – до 31 октомври 2021 г.

 

Related Articles

Започнаха реални действия за строителството на Дунав мост 3

Почти двадесет години след обявяването на проекта, България и Румъния започнаха реални действия за строителството на трети мост над Дунав. Двете страни подадоха съвместен...

Монтираха първа соларна автобусна спирка в община Разград

Първа соларна автобусна спирка, на която има и станция за зареждане на телефони е монтирана в община Разград. Тя е на главната улица в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ