27 C
Пловдив
неделя, юли 14, 2024

„Чиста околна среда – 2021″: Строят и обновяват детски площадки и еко кътове в Габрово

Шест проекта ще се осъществят в община Габрово по националната кампания „Чиста околна среда – 2021”. От тях два са на Общината, а по един одобрен проект имат СУ „Райчо Каролев”, ОУ „Ран Босилек” и детските градини „Дъга” и „Радост”.

Проектните предложения на Общинска администрация са за обновяване на детска площадка на ул. „Свищовска“ № 88-92 на стойност 9990 лв. и за изграждане на кът за отдих в село Янковци на стойност 9996 лв.

Инициативите на СУ „Райчо Каролев“ – „Природата – мой приятел“ на стойност 4910.60 лв., и на ОУ „Ран Босилек“ – „Безопасно училище – екомисия възможна“ на стойност 4982 лв. също ще бъдат финансирани.

ДГ „Дъга“ спечели финансиране със „Забавна детска еколаборатория“ на стойност 4968.15 лв., ДГ „Радост“ – с „Обичам природата – и аз участвам“ на стойност 4 553.86 лв.

Крайният срок за изпълнение на дейностите е 30 ноември 2021 г. за общините и кметствата, а за училищата и детските градини – до 31 октомври 2021 г.

 

Related Articles

Правят нов термален парк край Пампорово

Ще има балнео зона и закрит комплекс за целогодишен туризъм Термален парк ще бъде изграден в планинска местност между Девин и Пампорово. Проектът предвижда създаване...

Записват за курса „Шайо“ по опазване на недвижимото културно наследство

НИНКН и школата „Шайо“ - Париж канят архитекти с интерес към паметниците на културата да кандидатстват за специализирания курс по опазване на недвижимото културно...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ