24 C
Пловдив
събота, май 25, 2024

Черноморието в готовност за летния сезон. Летище Бургас с нови линии и чартъри

На работна среща в Бургас институции, кметове и екип от министерството обсъдиха готовността за успешното и спокойно протичане на туристическия сезон по Южното Черноморие. Летище Бургас ще открие нови линии, а за предстоящия летен период има общо 85 дестинации от 25 държави. 15% ръст на записванията от Великобритания и чартърни полети от май обявиха още от аеропорта.

“Ще бъдат осигурени и командировани допълнителни полицейски екипи на територията на курортите по време на летния туристически сезон, включително от други страни, които да се грижат за спокойствието на летуващите”, увериха от Главна дирекция “Национална полиция“. Обезпечени са всички необходими полицейски щатове, а за сезона са командировани общо 428 полицаи. В курортите за най-натоварените месеци са командировани и 10 чуждестранни полицаи – от Чехия, Полша, Германия и Румъния. Работи се за облекчаване на трафика и намаляване на риска от ПТП, а в дните от петък до неделя ще има и ръчно регулиране на натоварените кръстовища, които предизвикват тапи и забавяне на туристите.

Дългоочакваният ремонт на Дюлинския проход, както и на Приморски проход по пътя Обзор – Слънчев бряг също бяха обявени на срещата като една позитивна новина.

Друг дългоочакван ремонт – този на пречиствателната станция на язовир “Ясна поляна”, ще осигури водоподаването за цялото южно крайбрежие.

Related Articles

Над 400 делегати участваха в 23-то общо събрание на КАБ

Реформиране на законодателството в архитектурно-строителния сектор, стартиране на продължаващо обучение, дигитализация на КАБ, създаване на комисия „антидъмпинг“, организиране на Венецианско архитектурно биенале 2025. Това...

В края на май: Започва рехабилитация на пътните настилки във Варна

От 27 май започва рехабилитация на уличната инфраструктура в петте района на Варна. Това стана ясно на извънредна среща с участието на кмета Благомир...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ