Част от бизнеса планира нови работни места и увеличение на заплатите

0

Нови работни места, увеличение на заплатите и ръст в производството. Това планират част от фирмите у нас догодина, показва проучване на Българската стопанска камара.

30 на сто от бизнеса заявява, че ще увеличава броя на служителите си през 2022 г., по-малка част ще съкращава персонала, а най-много компании очакват да не предприемат промени в броя на работещите за тях.

Фирмите очакват доходите да растат – това отчитат близо половината от компаниите. Само 9 на сто смятат, че ще им се наложи да намаляват заплати, а една четвърт няма да променят парите на служителите си. Ето какви са мотивите за промените в заплатите.

„Предвиждат увеличение на възнагражденията на персонала – един път като компенсация за нарастващата инфлация, веднъж като отговор на повишението на минималната работна заплата, трети път като оптимизъм за растеж и подобрение на икономическата ситуация. Българският предприемач това, че непрекъснато се появява в средствата за масова информация като един лош чорбаджия, изедник и робовладелец всъщност инвестира освен в технологии, нови пазари и нови продукти, най-много инвестира в човешкия персонал“, заяви председателят на БСК Добри Митрев.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си