28 C
Пловдив
понеделник, септември 25, 2023

Часовникова кула ще има на кръгово кръстовище в Асеновград

Часовникова кула ще бъде изградена в Асеновград. Проектът е по идея на местния предприемач Абдул Карим Хассун, а реализацията ще бъде дарение от него.

Часовниковата кула ще е висока 15 метра и ще е разположена на кръговото кръстовище на входа на Асеновград, откъм Пловдив. Постаментът ще е стоманен от вътрешната страна. В кулата ще бъде изградена стълба, за да се осигури достъп до часовника и поддръжката му. Самият той ще бъде кварцов, а конструкция ще е облицована с камък.

Освен часовниковата кула, ангажимент на бизнесмена ще бъде и изпълнението и поддръжката на озеленяването в кръговото кръстовище през първите 2 години след монтирането на часовника.

Очакванията са съоръжението да бъде изградено за около 3 месеца от началото на строителните дейности.

Related Articles

Решено: Община Минерални бани събаря недовършения Културен дом

От община Минерални бани, хасковска област информират, че е взето решение недовършената сграда за Културен дом да бъде разрушена. Строителството на сградата е започнато...

След ремонт: Превръщат обсерваторията на Благоевград в туристически център

Започва мащабен ремонт и трансформация на обсерваторията в Благоевград, информират от администрацията в града. Сградата ще стане дом на нова туристическа атракция - дигитален...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ