7 C
Пловдив
понеделник, март 4, 2024

Църква „Рождество на Пресвета Богородица“ в Павликени с нова визия след ремонт

Изцяло ремонтиран и обновен е покривът на църквата „Рождество на Пресвета Богородица“ в Павликени. Частична подмяна е извършена на дървените ребра с нови дъсчена и летвена обшивки, хидро-и топлоизолации и керемиди. Подменена е външната дограма на двете сгради на църковния имот.

Външната мазилка е изкърпена частично, след което е положена нова шпакловка и мазилка. Фасадите са боядисани със силиконова боя, а цокълът е от четиристранно оформен гнайс. Прецизно са възстановени всички обрушени корнизи и архитектурни детайли.

Съществуващата прилежаща настилка около сградите също е ремонтирана. Монтирана е нова система за мълниезащита с изпреварващо действие.

Във вътрешността на сградата също са извършени ремонтни дейности: очукване и изкърпване на таваните на емпорията и прилежащите стени, ремонт и боядисване на дървеното дюшеме и монтаж на первази, претъркване и импрегниране на венецианската мозайка, боядисване на дървените входни врати и на дограмата на стаичката до входа.

За аварийния ремонт Община Павликени защити проект пред Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. Отпуснатите с постановление средства за ремонта са 380 200 лв.

Related Articles

Обсъждат Доклада за ОВОС на модернизацията на жп линия Радомир – Гюешево

На 28.03.2024 г. 11:00 часа в Заседателната зала на община Кюстендил ще се проведе обществено обсъждане на доклада за оценка на въздействието върху околната...

Събират информация за всички ремонти в София на едно място

Кметът на София Васил Терзиев настоява за силен синхрон между експлоатационните дружества и капиталовата програма на Общината при ремонтите в града. За тази цел...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ