2 C
Пловдив
неделя, декември 10, 2023

ЦСКА започва строителството на новия си стадион

До три години новият клубен стадион на „червените“ става реалност. На съвместна конференция с международния оператор SPORTFIVE, от клуба представиха проекта за строителство и управление на новия стадион на ЦСКА. Той ще е в Борисовата градина и трябва да бъде готов за началото на сезон 2025/2026.

Още на 1 юли започват проучванията и подготовката на документацията. По предварителни разчети разрушаването на стария стадион трябва да започне на 1 април догодина. Строителството ще стартира през 2024 година и се очаква да приключи преди началото на сезон 2025/2026.

Капацитетът на новия стадион ще е между 15 и 18 хиляди зрители. Строителството ще се реализира в съществуващата чашка на настоящия стадион „Българска армия“ като целта е новото съоръжение да се впише в парковата среда. Проектът предвижда да бъде премахната пистата, за да могат феновете да бъдат много по-близо до терена.

Инвестицията ще бъде около 80-90 милиона лева. Средствата са осигурени от собствениците на клуба, заяви адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов.

„Надяваме се и националният отбор да играе на нашия стадион, разчитаме да има и концерти на международни и местни звезди. 10 000 кв. м. ще бъдат върнати на парка. Целият стадион ще бъде с покрив. Ще има подземни гаражи за паркиране, а ако има нужда от външен паркинг, той ще бъде екологично ориентиран“, заяви Щефан Хилер от SPORTFIVE. Стадионът ще бъде категория 4 на УЕФА, като се дискутира и промяна на името на съоръжението, от което клубът трябва да има допълнителна възможност да си върне част от инвестицията.

Снимки: ЦСКА

Докато новият стадион се строи, отборът на ЦСКА ще играе домакинските си мачове на Националния стадион „Васил Левски“.

Related Articles

Откриха обновения жп участък между Пристанище Бургас и гара Владимир Павлов

Обновеният железопътен коловоз, свързващ Пристанище Бургас с гара Владимир Павлов, е вече официално открит. Стойността на ремонтните дейности е в размер на близо 5...

В Сандански изграждат Младежки център с пари от План за възстановяване и устойчивост

Младежки център със средства от Националния план за възстановяване и устойчивост ще се изгражда в Сандански, информират от Общината. Той ще е в пустееща...

КАТ с нова акция по пътищата

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ