11 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

ЦСКА започва строителството на новия си стадион

До три години новият клубен стадион на „червените“ става реалност. На съвместна конференция с международния оператор SPORTFIVE, от клуба представиха проекта за строителство и управление на новия стадион на ЦСКА. Той ще е в Борисовата градина и трябва да бъде готов за началото на сезон 2025/2026.

Още на 1 юли започват проучванията и подготовката на документацията. По предварителни разчети разрушаването на стария стадион трябва да започне на 1 април догодина. Строителството ще стартира през 2024 година и се очаква да приключи преди началото на сезон 2025/2026.

Капацитетът на новия стадион ще е между 15 и 18 хиляди зрители. Строителството ще се реализира в съществуващата чашка на настоящия стадион „Българска армия“ като целта е новото съоръжение да се впише в парковата среда. Проектът предвижда да бъде премахната пистата, за да могат феновете да бъдат много по-близо до терена.

Инвестицията ще бъде около 80-90 милиона лева. Средствата са осигурени от собствениците на клуба, заяви адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов.

„Надяваме се и националният отбор да играе на нашия стадион, разчитаме да има и концерти на международни и местни звезди. 10 000 кв. м. ще бъдат върнати на парка. Целият стадион ще бъде с покрив. Ще има подземни гаражи за паркиране, а ако има нужда от външен паркинг, той ще бъде екологично ориентиран“, заяви Щефан Хилер от SPORTFIVE. Стадионът ще бъде категория 4 на УЕФА, като се дискутира и промяна на името на съоръжението, от което клубът трябва да има допълнителна възможност да си върне част от инвестицията.

Снимки: ЦСКА

Докато новият стадион се строи, отборът на ЦСКА ще играе домакинските си мачове на Националния стадион „Васил Левски“.

Related Articles

Лекции, работилници и конкурси в Седмицата на ландшафтната архитектура

започва на 22 април в Лесотехническия университет в София, информират организаторите. Програмата е богата и включва различни тематични активности. Предизвикателство за студентите е...

Стартира рехабилитацията на довеждащия водопровод на с. Брестовица

Рехабилитацията на довеждащия напорен водопровод на с. Брестовица, община Родопи вече може да стартира след като на 16.04.2024 г. „Българският ВиК холдинг“ ЕАД и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ