19 C
Пловдив
събота, април 13, 2024

Цитати от любими български филми красят пейките на Бургас

Община Бургас има амбиции да затвърди имиджа на Бургас като филмов град. И тази година в културния календар е включено домакинство на на филмовите фестивали – „София филм фест на брега”, Международен филмов фестивал Бургас, CineLibri, Международен фестивал за документално историческо кино. В тази връзка администрацията е решила да украси пейки в парковете на Бургас с култови цитати от любими български филми.

Защо пейките ли? Ами защото са комуникативно място, на което много хора се смеят или плачат, почиват си, размишляват, четат…, смята от Общината. Вярват, че много хора ще споделят в социалните мрежи снимки на надписаните бургаски пейки и още повече ще искат да ги видят с очите си. Така градът ще привлече киномани и гости през 2021-а. Вече са избрани няколко цитата:

Риба, ама цаца! – Цаца, ама риба!” от филма „Кит”;

Ауу, ти знаеш ли, че имаш страшни очи?” – Стефан Данаилов в „Дами канят”;

Майки и бащи, родители, защо на бъдещето ваше удряте шамари?” – песента на Женя от „Васко да Гама от село Рупча”;

Нема стрАшно като има брАшно!” – Павел Попандов в „Оркестър без име”;

Парите са тор, от която изникват красиви цветя.” – Тодор Колев в „Опасен чар”;

Тате каза, че ще ми купи колело, ама друг път.” – Миташки от „Куче в чекмедже”.

Всички, които желаят могат да публикувате своите любими цитати на facebook страницата на общинската туристическа платформа “Go to Burgas”. Общината ще подбере възможно най-много от тях, за да се четат скоро по пейките на Бургас.

 

Related Articles

Безвъзмездно: Предоставиха на НИНКН сграда паметник на културата

НИНКН се връща в сградата на бул. „Княз Ал. Дондуков“ 16. Министърът на културата Кръстю Кръстев я предостави за безвъзмездно ползване от института -...

Започва безплатното саниране в Свищов

В Свищов сключиха първите 13 договора за безплатно саниране на частни жилищни сгради. Това е под 2% от одобрените на първия етап 756 блока...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ