16 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Цветелина Бориславова: Трябва да има влак от Пловдив до Смолян

Нужна е маркетингова стратегия за регион Родопи, смята бизнес дамата

Да има влак от Пловдив до Смолян иска Цветелина Бориславова, собственик на курорта Пампорово и на фондация „Кредо Бонум“. Предложението е направено по време на международния форум „Пампорово – сърцето на Бранд Родопи. Културно-историческият туризъм като фактор за развитието на региона“.
Конференцията е в рамките на националната кампания „Чудесата на България“ на в. „Стандарт“, фондацията на бизнес дамата, Националния борд по туризъм и Общество „Културно наследство“ – официалният представител на най-голямата европейска организация за опазване на културното наследство на Стария континент „Европа Ностра“ в България.
„Само Смолян няма жп линия и това е много странно. Днес всички държави инвестират в този чист енергийно транспорт“, лансира идеята Бориславова.
Според нея факторите за да заработи Бранд Родопи и да привлича както родни, така и чужди туристи са:

  • Развитие на летище Пловдив като чартърна дестинация
  • Да се завърши Околовръстното шосе на Пловдив
  • Спешно да бъде пуснат в експлоатация ГКПП Рудозем-Ксанти

Бориславова призова за облекчения при издаването на визи за туристите от Турция и Близкия изток. Нужна е също и маркетингова стратегия за регион Родопи с бюджет за нея.



Related Articles

В Плевен: Започна акция по облагородяване на зоопарк „Кайлъка“

Община Плевен, съвместно с общинското предприятие „Акварел“, доброволци и приятели, стартира кампания за облагородяване на зоопарк „Кайлъка“. Идеята е с общи усилия да направим...

Първа копка на водопровод в Дълго поле

Строителната програма на община Калояново е за над 6 млн. лева Първа копка на водопровод на ул. "2-ра" в село Дълго поле направиха кметът на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ