24 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Хасково: Правят зона за спорт и релакс край езерото в Кенана

Езерото в местността Кенана в Хасково ще бъде възстановено с атракциони за водни спортове, места за игри и забавления. Общинският съвет одобри отдаването му на концесия за строителство, експлоатация и поддържане. Теренът е общинска публична собственост и горски парк – с площ 19 803 кв. метра.

Освен възстановяване на езерото, концесията предвижда на мястото да бъдат изградени различни атракциони за водни спортове, детски площадки, места за игри и забавления.

Зелените площи няма да бъдат засегнати, ще се изгради нов паркинг на мястото на съществуващия, ще има преместваеми обекти за хранене и напитки.

Концесията е за 35 години. Очакванията са в рамките на две години инвестицията да бъде изпълнена. Минималната й стойност е 1 млн. лв. Конкурсът ще бъде открит и ще се излъчва онлайн.

Снимки: Община Хасково

Related Articles

Пускат движението в тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“

До дни ще бъде пуснато движението в тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“ на АМ „Хемус“ в посока Варна и ще бъдат премахнати ограниченията....

Бузлуджа е в топ 10 на най-популярните изоставени места в света

Паметникът на Бузлуджа е едно от най-често сниманите и споделяни в Инстаграм изоставени места в света, сочи класация на компанията Alan Boswell Group, която...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ