18 C
Пловдив
вторник, септември 26, 2023

Фотоконкурс събра любимите места в България, могат да се видят на интерактивна карта

Над 1 600 снимки на забележителни кътчета от цяла България станаха част от конкурса „Любими места на картата на България”, организиран по повод 25-годишнината от създаването на Есри България и във връзка със Световния ден на Географските информационни системи (ГИС). В рамките на един месец, любители и професионални фотографи имаха възможност да се докоснат до ГИС технологията и да представят свои авторски кадри на красива България.

С одобрените фотографии беше създадена интерактивна карта на най-любимите и впечатляващи кътчета в страната. Тя отразява красиви природни и туристически забележителности, както и български занаяти от различни региони.

Картата,  достъпна на този линк, позволява на всеки да разгледа виртуално красива България, заснета през обективите на повече от 250 участници в конкурса.

А ето и кои са кадрите и техните автори, класирани в челните позиции в конкурса:

1-во място: Владислав Чанев- снимка на Полско-скакавишки водопад,

с. Полска Скакавица, Община Кюстендил

2-ро място: Елена Божкова- снимка „Там, където времето е спряло”, Синеморец, плаж Велека погледнат отвисоко

3-то място: Борислав Узунов- снимка Параклис „Св. Йоан Летни”, на един от хълмовете над язовир „Пчелина“.

 

Related Articles

Започнаха реални действия за строителството на Дунав мост 3

Почти двадесет години след обявяването на проекта, България и Румъния започнаха реални действия за строителството на трети мост над Дунав. Двете страни подадоха съвместен...

Вече в сила: С 5 км/ч с тротинетка през столичните паркове

Новите правила за движение на електрическите тротинетки в София вече са в сила. Това съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който припомни,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ