18 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

Фотоконкурс събра любимите места в България, могат да се видят на интерактивна карта

Над 1 600 снимки на забележителни кътчета от цяла България станаха част от конкурса „Любими места на картата на България”, организиран по повод 25-годишнината от създаването на Есри България и във връзка със Световния ден на Географските информационни системи (ГИС). В рамките на един месец, любители и професионални фотографи имаха възможност да се докоснат до ГИС технологията и да представят свои авторски кадри на красива България.

С одобрените фотографии беше създадена интерактивна карта на най-любимите и впечатляващи кътчета в страната. Тя отразява красиви природни и туристически забележителности, както и български занаяти от различни региони.

Картата,  достъпна на този линк, позволява на всеки да разгледа виртуално красива България, заснета през обективите на повече от 250 участници в конкурса.

А ето и кои са кадрите и техните автори, класирани в челните позиции в конкурса:

1-во място: Владислав Чанев- снимка на Полско-скакавишки водопад,

с. Полска Скакавица, Община Кюстендил

2-ро място: Елена Божкова- снимка „Там, където времето е спряло”, Синеморец, плаж Велека погледнат отвисоко

3-то място: Борислав Узунов- снимка Параклис „Св. Йоан Летни”, на един от хълмовете над язовир „Пчелина“.

 

Related Articles

Български проект спечели тазгодишната награда Новия европейски Баухаус

Проектът „Паркът” или „ From Concrete to Culture“ на фондация „Колективът” спечели отличие на тазгодишното издание на наградите за намеси в градска среда "Нов...

Започва почистването на р. Марица в Пловдив

Започва дългоочакваното почистване на река Марица в Пловдив. Дейностите ще бъдат изпълнени от софийската фирма „БКС – Озеленяване“. Срокът е 90 дни. Работата е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ