13 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Фотоизложба „Сградите на стара Силистра“ разкрива архитектурния чар на града

Изложба със снимки на знакови за Силистра сгради, които вече не съществуват, представя в крайдунавския град Виктор Герасимов. Той е един от малкото специалисти по дигитализация на аналогови носители у нас. В експозицията са използвани изображения от личния му архив, както и такива от фонда на Национален институт на недвижимо културно наследство, които се показват за първи път.

„Акцентът е върху красивата архитектура на Силистра. Подбрал съм 75 изображения, в които се виждат около сто сгради. Част от тях са били паметници на културата, но има и любими заведения на силистренци от миналото“, споделя авторът пред БТА.

Изложбата на Виктор Герасимов се реализира със съдействието на Национален фонд „Култура“ и може да бъде видяна до края на месеца.

Related Articles

Готови са проектните задания за ремонт на два горнооряховски парка

След получени предложения от граждани вече са готови заданията за проектиране, във връзка с предстоящия ремонт на парковете „Христо Ботев“ и „Николай Панайотов“ в...

Фестивалът LUNAR преобразява най-красивите сгради, паркове и площади в София

В ход е подготовката на третото издание на форума В четири поредни вечери, между 9 и 12 май, артисти от цял свят ще разкажат истории,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ