19 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

Фотоизложба „Сградите на стара Силистра“ разкрива архитектурния чар на града

Изложба със снимки на знакови за Силистра сгради, които вече не съществуват, представя в крайдунавския град Виктор Герасимов. Той е един от малкото специалисти по дигитализация на аналогови носители у нас. В експозицията са използвани изображения от личния му архив, както и такива от фонда на Национален институт на недвижимо културно наследство, които се показват за първи път.

„Акцентът е върху красивата архитектура на Силистра. Подбрал съм 75 изображения, в които се виждат около сто сгради. Част от тях са били паметници на културата, но има и любими заведения на силистренци от миналото“, споделя авторът пред БТА.

Изложбата на Виктор Герасимов се реализира със съдействието на Национален фонд „Култура“ и може да бъде видяна до края на месеца.

Related Articles

Още 5 квартала в Бургас с ново осветление

Община Бургас продължава с поетапното обновяване на осветителната система в града. През последните 2 години това се случи в районите край 22 големи булеварда....

Одобриха визията за новата многофункционална зала в Казанлък

Проектанти на спортното съоръжение са "Киряков Архитекти" Одобриха визията и функционалността на новата спортна зала, която предстои да бъде изградена в Казанлък. На обсъждането на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ