7 C
Пловдив
неделя, декември 3, 2023

Фотоизложба „Сградите на стара Силистра“ разкрива архитектурния чар на града

Изложба със снимки на знакови за Силистра сгради, които вече не съществуват, представя в крайдунавския град Виктор Герасимов. Той е един от малкото специалисти по дигитализация на аналогови носители у нас. В експозицията са използвани изображения от личния му архив, както и такива от фонда на Национален институт на недвижимо културно наследство, които се показват за първи път.

„Акцентът е върху красивата архитектура на Силистра. Подбрал съм 75 изображения, в които се виждат около сто сгради. Част от тях са били паметници на културата, но има и любими заведения на силистренци от миналото“, споделя авторът пред БТА.

Изложбата на Виктор Герасимов се реализира със съдействието на Национален фонд „Култура“ и може да бъде видяна до края на месеца.

Related Articles

Отпускат още 400 000 лв. за ремонт на Рилския манастир

Със свое постановление правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерство на културата за 2023 г. в размер на 400 000 лв. за финансова...

До края на 2023: Приключва ремонтът на сградата на младежкия дом в Ямбол

Предстои подписване на Акт 15 и на следващ етап въвеждане в експлоатация на сградата на младежкия дом в Ямбол, информират от общината. Сградата е построена...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ