36 C
Пловдив
събота, юли 13, 2024

Фотоизложба „Сградите на стара Силистра“ разкрива архитектурния чар на града

Изложба със снимки на знакови за Силистра сгради, които вече не съществуват, представя в крайдунавския град Виктор Герасимов. Той е един от малкото специалисти по дигитализация на аналогови носители у нас. В експозицията са използвани изображения от личния му архив, както и такива от фонда на Национален институт на недвижимо културно наследство, които се показват за първи път.

„Акцентът е върху красивата архитектура на Силистра. Подбрал съм 75 изображения, в които се виждат около сто сгради. Част от тях са били паметници на културата, но има и любими заведения на силистренци от миналото“, споделя авторът пред БТА.

Изложбата на Виктор Герасимов се реализира със съдействието на Национален фонд „Култура“ и може да бъде видяна до края на месеца.

Related Articles

През уикенда: Ретро влак по пътя на теснолинейката Септември – Велинград

Влак с ретро вагони пътува събота и неделя през юли по маршрута от гара Септември до гара Велинград и Цветино, съобщиха от пресцентъра на...

Община Калояново с проект за подмяна на уличното осветление

Енергийно-ефективна реконструкция на уличното осветление във всички населени места на територията й започва Община Калояново. Дейностите са по проект “Подкрепа за енергийно ефективни системи...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ