23 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Фондът на фондовете подпомага с 56.3 млн. лв малки и средни предприятия

Още 56.3 млн. лв. насочва Фондът на фондовете за инвестиции и ликвидна подкрепа на малки и средни предприятия, пострадали от пандемията от COVID-19. Това е следващата антикризисна мярка на Фонда след обявения през миналата седмица гаранционен инструмент за малки и средни фирми за близо 158 млн. лв.

За да стигне максимално бързо до крайните получатели, новата сума ще бъде инвестирана чрез вече съществуващи инвестиционни инструменти на Фонда на фондовете за малки и средни компании.

Това ще стане при определени условия след преразглеждане на договорите с вече избраните чрез обществени поръчки финансови посредници.

В края на април Фондът на фондовете получи одобрение от Европейската комисия за облекчаване на условията по дяловите инструменти и осигуряване на подкрепа за най-уязвимия сегмент от икономиката – малките и средни предприятия и особено стартиращите компании.

Допълнителният ресурс от 56.3 млн. лв. идва от Оперативна програма „Иновации и конкурентност“ 2014-2020.

 

Related Articles

Започнаха реални действия за строителството на Дунав мост 3

Почти двадесет години след обявяването на проекта, България и Румъния започнаха реални действия за строителството на трети мост над Дунав. Двете страни подадоха съвместен...

Велико Търново: Нова организация на движението в Деня на независимостта

Във връзка с честването на 115 години от обявяване на Независимостта на България и свързаните с празника културни и обществени събития във Велико Търново...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ