7 C
Пловдив
петък, март 1, 2024

Фондът на фондовете подпомага с 56.3 млн. лв малки и средни предприятия

Още 56.3 млн. лв. насочва Фондът на фондовете за инвестиции и ликвидна подкрепа на малки и средни предприятия, пострадали от пандемията от COVID-19. Това е следващата антикризисна мярка на Фонда след обявения през миналата седмица гаранционен инструмент за малки и средни фирми за близо 158 млн. лв.

За да стигне максимално бързо до крайните получатели, новата сума ще бъде инвестирана чрез вече съществуващи инвестиционни инструменти на Фонда на фондовете за малки и средни компании.

Това ще стане при определени условия след преразглеждане на договорите с вече избраните чрез обществени поръчки финансови посредници.

В края на април Фондът на фондовете получи одобрение от Европейската комисия за облекчаване на условията по дяловите инструменти и осигуряване на подкрепа за най-уязвимия сегмент от икономиката – малките и средни предприятия и особено стартиращите компании.

Допълнителният ресурс от 56.3 млн. лв. идва от Оперативна програма „Иновации и конкурентност“ 2014-2020.

 

Related Articles

Статистика: Индустриалните общини първенци в създаването на нова заетост

Възстановяването на регионалните пазари на труда е неравномерно, като в над 2/3 от общините броят на наетите остава под рекордните нива от 2019 г....

Болница за източно лечение ще строят в Сапарева баня

Проектирането е възложено на Amfion Architecture Studio Здравен болничен център за корейска медицина се планира да бъде изграден в община Сапарева баня, информират от администрацията....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ