32 C
Пловдив
понеделник, юни 24, 2024

Фирми блокират поръчка за 42 млн. лв. за стадион „Локомотив” преди отварянето на офертите

Две жалби в Комисията за защита на конкуренцията са подадени срещу строителството на Централната трибуна на стадион „Локомотив” и вертикалната планировка на спортния комплекс Пловдив. Прогнозната стойност на заданието е 42 млн. лева. Едната жалба е от кърджалийската фирма „Ел Системс” АД, а другата от софийската „Юнайтид груп”. И двете компании искат от КЗК да спре поръчката до произнасяне по жалбите им.

По график Община Пловдив трябваше да отвори офертите на 1 септември, а крайният срок за подаването им бе ден по-рано. Очаква се от регулатора да решат дали да блокира поръчката. Ако това се случи, казусът едва ли ще има решение до кметските избори. Обичайно КЗК, а след това и при дело във ВАС, срокът за решаването на подобни спорове е около 4 месеца, коментират юристи.

Сагата:

Поръчката за 42 млн. лева бе пусната на база на изключително странни пазарни консултации. След това и строителният зам.-кмет се разграничи от нея. Пламен Райчев обясни, че тя не е минала през него или отдела му, припомня trafficnews.bg. Няколко потенциални участници пък пуснаха редица въпроси към Община Пловдив, тъй като смятат, че част от условията не отговарят на Закона за обществените поръчки.

Related Articles

Стартира международен конкурс за регенерация на индустриална зона в Румъния

Орденът на архитектите в Румъния (OAR), с подкрепата на Регионални камари Брашов, Ковасна, Харгита и Община Брашов, обявяват Международен конкурс за дизайн „RULMENTUL, BRAȘOV“....

Минало и настояще: Ретро фотоколажи за празника на Ямбол

Гостите и жителите на Ямбол ще имат възможност днес да се пренесат в градския облик от миналия век. Интерактивно фотоколажно ателие „Стари снимки с...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ