21 C
Пловдив
събота, май 25, 2024

Ученици от Гимназията по строителство в Силистра с изложба в Художествената галерия

Ученици от Професионалната гимназия по строителство „Пеньо Пенев“ в Силистра представят изложба в Градската художествена галерия.

Експозицията е озаглавена „Пространство“ и съдържа архитектурни проекти и творчески разработки в областта на интериорния дизайн и неконвенционалните форми.

Посетителите могат да видят рисунки на интериори проекти на сгради, създадени с изразните възможности на компютърните технологии, триизмерни макети.

Изложбата се осъществява от ученици от новата за гимназията специалност „Интериорен дизайн“. Със свои творби участват и младежи от специалност „Строителство и архитектура“.

Събитието се провежда със съдействието на председателя на Съюза на художниците Христина Гаева и Художествената галерия в Силистра.

Произведенията на младите специалисти ще останат в галерията до края на месеца.

Related Articles

В края на май: Започва рехабилитация на пътните настилки във Варна

От 27 май започва рехабилитация на уличната инфраструктура в петте района на Варна. Това стана ясно на извънредна среща с участието на кмета Благомир...

Разглеждат 77 проекта за интегрирано градско развитие

77 проектни идеи по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“ на Оперативна програма „Развитие на регионите 2021 – 2027" са постъпили за разглеждане в Столична...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ