16 C
Пловдив
четвъртък, септември 21, 2023

Ученици от Гимназията по строителство в Силистра с изложба в Художествената галерия

Ученици от Професионалната гимназия по строителство „Пеньо Пенев“ в Силистра представят изложба в Градската художествена галерия.

Експозицията е озаглавена „Пространство“ и съдържа архитектурни проекти и творчески разработки в областта на интериорния дизайн и неконвенционалните форми.

Посетителите могат да видят рисунки на интериори проекти на сгради, създадени с изразните възможности на компютърните технологии, триизмерни макети.

Изложбата се осъществява от ученици от новата за гимназията специалност „Интериорен дизайн“. Със свои творби участват и младежи от специалност „Строителство и архитектура“.

Събитието се провежда със съдействието на председателя на Съюза на художниците Христина Гаева и Художествената галерия в Силистра.

Произведенията на младите специалисти ще останат в галерията до края на месеца.

Related Articles

Атрактивни пейки показват забележителностите и туристическите обекти в Симитли

Красиви пейки разказват за природните забележителности и туристическите обекти в община Симитли. Те са с атрактивна форма на книга и са разположени на различни...

Масово българите не застраховат имуществото в дома

Българите много рядко застраховат имуществото в дома, едва 5-6% е делът на тези застраховки в страната. Това посочиха от Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ)...

„Европейска нощ на учените“ в УАСГ

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ