23 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

Усложнена пътна обстановка в страната – ограничения и затворени участъци

Пътищата в Смолянска област са проходими при зимни условия, снежната покривка е 20-30 см, в сила остава ограничението за движение на товарни автомобили над 12 тона с ремаркета и полуремаркета за цялата област, съобщават от Областното пътно управление. Междувременно е възстановено движението за МПС над 12 т към ГКПП „Гюешево“, съобщиха от Агенция „Пътна инфрастукура“. Също така отпада ограничението за движение с вериги на тежкотоварни автомобили над 12 т по пътя Кюстендил-Перник, уточниха от АПИ.

В Хасковско

Всички пътища от републиканската мрежа в област Хасково са проходими при зимни условия и няма затворени за движение отсечки, ограничения и тежки произшествия, съобщиха от Областното пътно управление след падналия през нощта сняг.

Общо 21 машини – 76 разпръсквача, 38 снегорина и седем товарача са работили по пътната инфраструктура. Хвърлени са били 220 тона пясък и 420 тона сол.

Най-много сняг – 25-30 сантиметра, е натрупало по пътя Ивайловград-Любимец и в района на „Голямата звезда“ на пътя Харманли-Тополовград – 10 сантиметра. Няма данни за снегонавявания.

В Пазарджик

Пътищита в областта са проходими. Обстановката е нормална. Това се отнася и за участъка на АМ „Тракия“ в Пазарджишко.

Велико Търново

Няма въведени нови ограничения и забрани по републиканската пътна мрежа в региона, но шофьорите трябва да са внимателни. Пътищата традиционно са натоварени в сутрешните часове – основно главните, но няма сигнали за задръствания.

Движението по път II-52 Нов град – Вардим – Свищов в участъка от село Вардим до Свищов /от км 42+200 до км 49+300/ се осъществява в една лента на определени участъци поради извършване на превантивен ремонт. Трафикът се регулира със светофарна уредба, пътни знаци, а при необходимост и от сигналисти. Дейностите ще приключат до края на март.

Ограничен за товарни автомобили над 12 тона е участък от път III-504 Самоводене – Обединение – Алеково. Забраната е за отсечката Обединение – Масларево /от км 26+000 до км 36+000/. Причината е недостатъчна носимоспособност на пътната конструкция. Товарните автомобили над 12 т ще се пропускат само в извънредни ситуации по лично разпореждане на директора на ОПУ-Велико Търново. До 31 март движението в района ще се регулира с пътни знаци.

Затворен за МПС над 3,5 тона е път ІІІ-4082 Чешма – Кесарево. Забраната е въведена в участъка от км 31+960 до км 36+890. Причината за нея е намален габарит на пътното тяло. Обходният маршрут до края на март е Чешма – Сливовица – Горско Ново село – Джулюница – Кесарево.

Намален габарит на пътното платно затвори за товарни автомобили над 10 тона път ІІІ-551 Дебелец – Средни колиби – Елена. Обходният маршрут е Дебелец – Велико Търново – Лясковски кантон – Миндя – Елена и обратно. Срокът отново е 31 март.

Ограничено е движението на тежкотоварни автомобили по път ІІІ-514 Горна Оряховица – Велико Търново. Забраната е въведена в участъка от км 43+860 до км 48+680, а причината – недостатъчен габарит на пътното тяло и силно пресечен терен. Пропускат се само леки автомобили, пътнически бусове с до 8+1 места и лекотоварни автомобили с обща маса до 3,5 т. Обходният маршрут до края на март е по път II-53 Горна Оряховица – Лясковец – Лясковски кантон – път I-4 Лясковски кантон – Велико Търново и обратно.

Related Articles

Осигуриха средства за ремонт на паметника на Христо Ботев във Враца

Служебният кабинет осигури необходимите 780 000 лева за основен ремонт на паметника на Христо Ботев във Враца. Правителственото решене е във връзка с писмо...

Пак нови разписания и маршрути на влакове заради ремонта на гара София

От понеделник - 17 юни, влизат в сила промени в разписанията и маршрутите на някои влакове, други няма да се движат, но пътниците ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ