17 C
Пловдив
събота, юни 10, 2023

Усложнена е пътната обстановка в Родопите

Шофьорите, на които им предстои пътуване в област Смолян, трябва да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия. Да карат внимателно и със съобразена скорост.

Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.

За повишаване безопасността на движение всички превозни средства, пътуващи по път III-8631 Момчиловци – Виево – Лъки – Рожен задължително трябва да бъдат с вериги.

През прохода Превала и път II-37 Батак – Доспат е ограничено движението за МПС над 12 тона и на ремаркета и полуремаркета. Националният институт по хидрология и метеорология е определил оранжев код за дъжд и снеговалежи в областите – Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали и Хасково.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите на тежкотоварни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми. Задължително е  да карат със съобразена скорост и повишено внимание. Да спазвайки дистанция и указанията на контролните органи.

Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника. То възпрепятства пътуването и на всички останали шофьори.

Областните пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим. В пълна готовност са за поддържане на републиканската пътна мрежа.

Граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg. По всяко време от денонощието информация се дава и на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

Related Articles

Затварят част от Е-79 до края на годината

Заради изграждащия се скоростен път между Ботевград и Видин от 10 юни затварят част от главния път Е-79. Очакват се затруднения за шофьорите и...

Откриват обновения площад „Вацлав Хавел“

Тази вечер в 18:30 часа ще бъде открит ремонтираният площад "Вацлав Хавел" в столицата. Събитието се организира от район "Средец" в партньорство със Софийски...
- Реклама -spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ