24 C
Пловдив
вторник, октомври 3, 2023

„Умни“ лампи ще осветяват скоро Банско

Община Банско  е готова с проект и ще кандидатства за рехабилитация и модернизация на системи за външно изкуствено осветление в куротния град. Максималният размер на индивидуалната безвъзмездна финансова помощ е 1 173 498 лева. Средствата са по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство, а съфинансиране от Общината не се изисква.

Предвижда се дейностите да се реализират в партньорство с Норвежката асоциация за международно развитие, като ще бъде подписано споразумение за това. Курортният град ще се осветява с „умни“ лампи, които са енергоефективни, поясняват от администрацията.

С парите от проекта ще се извършат нобходимите строително-монтажни работи, ще се закупят и монтират системи за управление, измерване и контрол на външното изкуствено осветление.

Related Articles

Проект “Шарена фабрика” съживява стари сгради в Голяма Желязна

Запустялото училище в троянското село става международен образователен център Старото училище в село Голяма Желязна в община Троян отваря отново врати за един ден на...

Нови 42 обекта в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство

42 нови обекта на световното наследство бяха обявени от ЮНЕСКО на среща в Рияд, Саудитска Арабия. Сред новите локации са 33 археологически обекта и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ