28 C
Пловдив
понеделник, септември 25, 2023

Умните градове и автономният транспорт на фокус в национална конференция

От 7 до 9 октомври 2021 г. ще се проведе XIV Национална конференция по транспортна инфраструктура с международно участие. Тя се организира ежегодно от Институт по транспортно строителство и инфраструктура, Сдружение „БФТИ“ и Факултет по транспортно строителство към УАСГ.

Форумът събира над 400 изявени специалисти от бизнеса, науката и администрацията, които обсъждат актуални теми в сферата на транспортна инфраструктура.

Тази година целите пред организаторите са да поставят на преден план свързаността на България и Балканите с Европа и Света. Ще се обсъди Зелената сделка на Европа и възможностите за използване на рециклирани материали. Умните градове, автономния транспорт и дигитализацията ще получат подобаващо място в програмата на събитието.

По традиция всички сесии ще се развият през призмата на пътната безопасност, нормативната осигуреност и финансирането. Сред спонсорите на събитието са водещи компании сред които PERI, Геострой АД, Трейс  и други.

Related Articles

След ремонт: Превръщат обсерваторията на Благоевград в туристически център

Започва мащабен ремонт и трансформация на обсерваторията в Благоевград, информират от администрацията в града. Сградата ще стане дом на нова туристическа атракция - дигитален...

Атрактивни пейки показват забележителностите и туристическите обекти в Симитли

Красиви пейки разказват за природните забележителности и туристическите обекти в община Симитли. Те са с атрактивна форма на книга и са разположени на различни...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ