16 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Умните градове и автономният транспорт на фокус в национална конференция

От 7 до 9 октомври 2021 г. ще се проведе XIV Национална конференция по транспортна инфраструктура с международно участие. Тя се организира ежегодно от Институт по транспортно строителство и инфраструктура, Сдружение „БФТИ“ и Факултет по транспортно строителство към УАСГ.

Форумът събира над 400 изявени специалисти от бизнеса, науката и администрацията, които обсъждат актуални теми в сферата на транспортна инфраструктура.

Тази година целите пред организаторите са да поставят на преден план свързаността на България и Балканите с Европа и Света. Ще се обсъди Зелената сделка на Европа и възможностите за използване на рециклирани материали. Умните градове, автономния транспорт и дигитализацията ще получат подобаващо място в програмата на събитието.

По традиция всички сесии ще се развият през призмата на пътната безопасност, нормативната осигуреност и финансирането. Сред спонсорите на събитието са водещи компании сред които PERI, Геострой АД, Трейс  и други.

Related Articles

С научен форум отбелязват Международния ден за опазване на недвижимото културното наследство

Национална научна конференция под наслов „Културното наследство на Тутракан и неговото място в добруджанската история“ ще се проведе на 18 и 19 април в...

Български проект спечели тазгодишната награда Новия европейски Баухаус

Проектът „Паркът” или „ From Concrete to Culture“ на фондация „Колективът” спечели отличие на тазгодишното издание на наградите за намеси в градска среда "Нов...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ