36 C
Пловдив
събота, юли 13, 2024

Умните градове и автономният транспорт на фокус в национална конференция

От 7 до 9 октомври 2021 г. ще се проведе XIV Национална конференция по транспортна инфраструктура с международно участие. Тя се организира ежегодно от Институт по транспортно строителство и инфраструктура, Сдружение „БФТИ“ и Факултет по транспортно строителство към УАСГ.

Форумът събира над 400 изявени специалисти от бизнеса, науката и администрацията, които обсъждат актуални теми в сферата на транспортна инфраструктура.

Тази година целите пред организаторите са да поставят на преден план свързаността на България и Балканите с Европа и Света. Ще се обсъди Зелената сделка на Европа и възможностите за използване на рециклирани материали. Умните градове, автономния транспорт и дигитализацията ще получат подобаващо място в програмата на събитието.

По традиция всички сесии ще се развият през призмата на пътната безопасност, нормативната осигуреност и финансирането. Сред спонсорите на събитието са водещи компании сред които PERI, Геострой АД, Трейс  и други.

Related Articles

Записват за курса „Шайо“ по опазване на недвижимото културно наследство

НИНКН и школата „Шайо“ - Париж канят архитекти с интерес към паметниците на културата да кандидатстват за специализирания курс по опазване на недвижимото културно...

„Архитектурният дух на Варна“ – четвърто издание на изложбата в галерия „Арт Маркони“

„Архитектурният дух на Варна” е мотото на четвъртото издание на изложбата, която всяка година галерия „Арт Маркони” и художниците, с които работи, посвещава на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ