21 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

Укрепиха срутището на пътя до Рилския манастир

Приключи укрепването на срутището на пътя за Рилския манастир. В 250-метровия участък е изградена укрепителна стоманобетонна стена с дължина от 150 м и височина 4,1 м, която поема натоварването на срутищното тяло, като то е подсилено с микропилоти и анкери.

Министър-председателят Бойко Борисов инспектира изграждането на подпорната стена по пътя за Рилския манастир. С него е и министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и кметът на град Рила Георги Кабзималски. „Разкошен път от Рила до Рилския манастир с европейско финансиране. Тук беше тежкото свлачище“, каза премиерът. Той благодари на строителите, които работиха много мобилизирано, за да може укрепителните дейности да приключат преди Коледа.

Над 6 млн. лв. струваше ремонтът. За стабилизация и ерозионнен контрол на ската е положена геокомпозитна рогозка, покрита с високоякостна стоманена мрежа. Тя е закрепена със стоманени анкери и монтажни скоби. Ремонтните дейности включваха и възстановяване на пътната настилка в участъка.

 

Related Articles

Изграждат съвременен младежки център в Пещера

В Пещера започна строителството на Младежки център. Целта е да се създаде модерна и достъпна инфраструктура, отговаряща на нуждите и интересите на младите хора...

САБ обяви конкурс за проектиране на комплекс със смесено предназначение в Бургас

Съюзът на архитектите в България търси реализация на своя дългогодишен актив – имот в Промишлена зона „Север“ на Бургас, с площ от 8 156...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ