11 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Укрепиха срутището на пътя до Рилския манастир

Приключи укрепването на срутището на пътя за Рилския манастир. В 250-метровия участък е изградена укрепителна стоманобетонна стена с дължина от 150 м и височина 4,1 м, която поема натоварването на срутищното тяло, като то е подсилено с микропилоти и анкери.

Министър-председателят Бойко Борисов инспектира изграждането на подпорната стена по пътя за Рилския манастир. С него е и министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и кметът на град Рила Георги Кабзималски. „Разкошен път от Рила до Рилския манастир с европейско финансиране. Тук беше тежкото свлачище“, каза премиерът. Той благодари на строителите, които работиха много мобилизирано, за да може укрепителните дейности да приключат преди Коледа.

Над 6 млн. лв. струваше ремонтът. За стабилизация и ерозионнен контрол на ската е положена геокомпозитна рогозка, покрита с високоякостна стоманена мрежа. Тя е закрепена със стоманени анкери и монтажни скоби. Ремонтните дейности включваха и възстановяване на пътната настилка в участъка.

 

Related Articles

Представят възможностите за участие в Програмата за трансгранично сътрудничество Гърция – България

Възможностите за кандидатстване с проекти по Програмата за трансгранично сътрудничество INTERREG VI-A „Гърция – България 2021 – 2027 г.“ ще бъдат представени на информационен...

Реставрират Форумите Юг и Изток с пари от проекта „По пътя на Античността“

Финансирането е след одобрена концепция за общ туристически маршрут на Пловдив, Стара Загора и Хисаря Пловдив, Стара Загора и Хисаря ще създадат съвместен мащабен туристически...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ