21 C
Пловдив
събота, юли 13, 2024

Укрепват срутището над депото в Благоевград

До седмица община Благоевград започва укрепването на срутището в района на Регионалното депо за отпадъци, където след обилните валежи, скални отломъци паднаха върху една от постройките. За целта Министерски съвет отпусна 1 746 261 лева. С осигурените пари ще се спре този процес и ще се обезопаси обекта. Местната власт очаква средства и за голямото свлачище по пътя за няколко села и курортната местност „Бодрост“.

Проектът за укрепване на срутището в депото за отпадъци е внесен в Междуведомствената комисия по бедствия и аварии през месец август, но след последните дъждове то е разширило периметъра си.

За голямото свлачище на изхода на Благоевград към планината, което всеки момент може да затрупа пътя заради сериозни пукнатини и пропадания на ската, община Благоевград също ще разчита на бърза реакция от страна на държавата.

Related Articles

Ремонтират Дом за възрастни във Варна с над 7 млн. лева

Местят обитателите на социалното заведение във временна сграда Сградата на Дом за възрастни хора „Гергана“ във Варна не е ремонтирана от построяването преди 88...

Пясъчни мандали правят тибетски монаси в Бургас

Бургас домакинства през уикенда и днес на поредица от събития, свързани с културата, духовността и традициите на Изтока. В морския град има демонстрации на древното...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ