28 C
Пловдив
събота, септември 30, 2023

Укрепват срутището над депото в Благоевград

До седмица община Благоевград започва укрепването на срутището в района на Регионалното депо за отпадъци, където след обилните валежи, скални отломъци паднаха върху една от постройките. За целта Министерски съвет отпусна 1 746 261 лева. С осигурените пари ще се спре този процес и ще се обезопаси обекта. Местната власт очаква средства и за голямото свлачище по пътя за няколко села и курортната местност „Бодрост“.

Проектът за укрепване на срутището в депото за отпадъци е внесен в Междуведомствената комисия по бедствия и аварии през месец август, но след последните дъждове то е разширило периметъра си.

За голямото свлачище на изхода на Благоевград към планината, което всеки момент може да затрупа пътя заради сериозни пукнатини и пропадания на ската, община Благоевград също ще разчита на бърза реакция от страна на държавата.

Related Articles

Избраха победителя в конкурса за Център за експериментално куклено изкуство в Стара Загора

Българо германското NAS Studio спечели първото място в Международния архитектурен конкурс за идеен проект за Център за експериментално куклено изкуство в Стара Загора. Победителят...

Важно от НАП! Ето как плащаме от 1 октомври

От началото на октомври 2023 г. плащанията по банков път към НАП ще се извършват по пет нови банкови сметки на БНБ. Всяка от...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ