19 C
Пловдив
събота, април 13, 2024

Укрепват срутището над депото в Благоевград

До седмица община Благоевград започва укрепването на срутището в района на Регионалното депо за отпадъци, където след обилните валежи, скални отломъци паднаха върху една от постройките. За целта Министерски съвет отпусна 1 746 261 лева. С осигурените пари ще се спре този процес и ще се обезопаси обекта. Местната власт очаква средства и за голямото свлачище по пътя за няколко села и курортната местност „Бодрост“.

Проектът за укрепване на срутището в депото за отпадъци е внесен в Междуведомствената комисия по бедствия и аварии през месец август, но след последните дъждове то е разширило периметъра си.

За голямото свлачище на изхода на Благоевград към планината, което всеки момент може да затрупа пътя заради сериозни пукнатини и пропадания на ската, община Благоевград също ще разчита на бърза реакция от страна на държавата.

Related Articles

Започва почистването на р. Марица в Пловдив

Започва дългоочакваното почистване на река Марица в Пловдив. Дейностите ще бъдат изпълнени от софийската фирма „БКС – Озеленяване“. Срокът е 90 дни. Работата е...

Средновековен некропол откриха археолози в зоната на бъдещата автогара в Созопол

Находките може да забавят строителството на обекта Интересни находки откриха археолози при разкопки на терена, на който ще бъде изградена новата автогара в Созопол....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ