12 C
Пловдив
вторник, април 23, 2024

Укрепват свлачището на пътя Рударци-Кладница

Започва укрепването на третокласния път Рударци – Кладница. През февруари миналата година шосето бе затворено за движение заради активирало се свлачище, а целият пътникопоток бе пренасочен по обходен маршрут.

Стойността на проекта е 3,4 млн. лв., а срокът за изпълнението му е четири месеца.

По укрепването му ще работи същата фирма, която извършваше и ремонтните дейности. В момента в участъка текат подготвителни работи. Същинското укрепване ще започне към края на месеца или началото на април“, каза пред БНР директорът на Областно пътно управление Емилия Ваклинова.

По думите й разрешението за строеж е обявено в „Държавен вестник“ на 11 март и трябва да изтече 14-дневния срок за възражения.

В участъка на свлачището ще бъде изградена пилотно-анкерна система. Строителните дейности стартират след близо две години ходене по мъките, след многобройни протести на местните жители през миналата година и поетият ангажимент лично от министър Гроздан Караджов“, каза кметът на селото Васил Мирчев. И подчерта, че заслугата е на всички.

Related Articles

Стартира рехабилитацията на довеждащия водопровод на с. Брестовица

Рехабилитацията на довеждащия напорен водопровод на с. Брестовица, община Родопи вече може да стартира след като на 16.04.2024 г. „Българският ВиК холдинг“ ЕАД и...

Умни пътни знаци следят дали шофьорите чатят по време на път

Пилотни версии на умни пътни знаци вече се появиха в реалната пътна мрежа, предаде Нова телевизия. Те са със специално проектиран софтуер и използват...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ