13 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Укрепват свлачището на пътя Рударци-Кладница

Започва укрепването на третокласния път Рударци – Кладница. През февруари миналата година шосето бе затворено за движение заради активирало се свлачище, а целият пътникопоток бе пренасочен по обходен маршрут.

Стойността на проекта е 3,4 млн. лв., а срокът за изпълнението му е четири месеца.

По укрепването му ще работи същата фирма, която извършваше и ремонтните дейности. В момента в участъка текат подготвителни работи. Същинското укрепване ще започне към края на месеца или началото на април“, каза пред БНР директорът на Областно пътно управление Емилия Ваклинова.

По думите й разрешението за строеж е обявено в „Държавен вестник“ на 11 март и трябва да изтече 14-дневния срок за възражения.

В участъка на свлачището ще бъде изградена пилотно-анкерна система. Строителните дейности стартират след близо две години ходене по мъките, след многобройни протести на местните жители през миналата година и поетият ангажимент лично от министър Гроздан Караджов“, каза кметът на селото Васил Мирчев. И подчерта, че заслугата е на всички.

Related Articles

Пет музея във Варна вече са достъпни за хората с увреждания

Пет отдела на Регионалния исторически музей във Варна - Етнографският музей, Природонаучният музей, музей „Нова история на Варна“, Музеят на Възраждането и Аладжа манастир,...

Създават виртуална карта на изоставените училища в България

Продължава работата по българския павилион на 18-то биенале за архитектура във Венеция, информират от Камарата на архитектите в България. Като част от програмата на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ