15 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Укрепват свлачището в Траката край Варна

От години един от основните проблеми на Варна са свлачищните процеси. Сред факторите, които оказват влияние за активирането на старите свлачища и появяването на нови, са масовото застрояване, силните дъждове и топенето на снеговете. За укрепването на всички места, където земята се свлича, са нужни десетки милиони, с които обаче общината не разполага, предава БНТ.

Само преди дни тонове земна маса се свлякоха на метри от рибарското селище в местността Траката край Варна. За щастие пострадали хора и къщи няма. В близост се намират и лодкостоянката, и част от постройките на рибарите.

Вече е направено укрепване на част от свлачището. В момента тече проектиране, обясни областният управител на Варна Стоян Пасев.

Притеснение представлява и опасността да се срути и част от пътя.

Около 62 са активните свлачища на територията на цялата област.

Related Articles

Нов съвет ще проверява чуждестранните инвестиции в България

Народното събрание одобри създаването на Междуведомствен съвет за анализ на преките чуждестранни инвестиции при Министерския съвет. Това стана с гласуване на промени в Закона...

Ремонтират спирки в столичния район „Студентски“

До 1 март трябва да приключи ремонтът на спирките на градския транспорт в столичния район „Студентски“. Дейностите са част от договора за поддръжка на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ