20 C
Пловдив
неделя, септември 24, 2023

Украински олигарх купи най-скъпата вила в света

Най-богатият олигарх в Украйна – Ринат Ахметов купи най-скъпата вила в света, информират украински медии. Ахметов вече е собственик на вила за 200 милиона евро на Лазурния бряг във Франция.

Вила „Кедрите“ бе обявена от Блумбърг за най-скъпото жилище в света, когато бе обявена за продажба през 2017 г. за 350 милиона евро.

Къщата е построена през 1870 г. в Сен-Жан-Кап-Фера в областта Прованс, на брега на Средиземно море. Площта на къщата е 1672 квадратни метра, в нея има 14 спални, а целият имот се простира върху 14 хектара. В него има ботаническа градина с 25 оранжерии и 14 000 вида растения.

Паркът на „Кедрите“ се смята за една от десетте най-забележителни ботанически градини в света.

Ринат Ахметов – най-богатият човек в Украйна според „Форбс“ придобил имота чрез компанията си „Ес Си Ем холдингс лимитид“ (SCM Holdings) от концерна „Кампари“. От холдинга на украинския магнат, чието богатство се оценява на 6 милиарда долара, потвърдиха сделката и обявиха, че за компанията това е дългосрочна инвестиция.

Related Articles

Масово българите не застраховат имуществото в дома

Българите много рядко застраховат имуществото в дома, едва 5-6% е делът на тези застраховки в страната. Това посочиха от Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ)...

Бургас: Започна укрепване на свлачището под Летния театър

Под Летния театър в Бургас „работи“ свлачище, което застрашава крайморската алея и ежедневно ползващите я пешеходци. За това алармира преди повече от година администрацията...

„Европейска нощ на учените“ в УАСГ

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ