13 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Узаконяват спортните бази в благоевградския парк „Македония“

Община Благоевград е в процедура за узаконяване на парк „Македония“ и сградите там. Постройките от доста време са превърнати в спортни бази, в които тренират няколко спортни клуба от града. През месец декември миналата година Община Благоевград бе уведомена от РДНСК, че въпросният имот не е урегулиран, а в Общия устройствен план теренът фигурира с последното си преотреждане „обекти на Министерството на народната отбрана“. Причината за това е, че Общинският съвет не е гласувал изготвянето на Подробен устройствен план за имота.

 Сградите, които се намират в парка, са с предназначение „гаражи“ и „работилници“, което прави използването им като зали за спортна дейност или спортни събития неправомерно. Всички строителни действия по тези сгради са направени без строителни книжа и без разрешение за строеж.

С оглед значимостта на обектите и ползването им за спорт, още в началото на тази година бе изготвен Доклад за изработване на Общ устройствен план на община Благоевград, като се предвиди поземленият имот да стане смесена многофункционална зона. Към днешна дата са изпратени за съгласуване плановете и схемите до „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД и до електроразпределителното дружество ЧЕЗ.

Ръководството на Община Благоевград уверява собствениците на спортни клубове и децата, които тренират там, че ще предприеме всички необходими действия, за да може тренировъчният процес на децата да не бъде прекратяван по никакъв начин.

Related Articles

Пет музея във Варна вече са достъпни за хората с увреждания

Пет отдела на Регионалния исторически музей във Варна - Етнографският музей, Природонаучният музей, музей „Нова история на Варна“, Музеят на Възраждането и Аладжа манастир,...

Започнаха реални действия за строителството на Дунав мост 3

Почти двадесет години след обявяването на проекта, България и Румъния започнаха реални действия за строителството на трети мост над Дунав. Двете страни подадоха съвместен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ