16 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Удължават срока на Студентския конкурс за идеи за нов басейн в ж.к. „Надежда“, София

Регистрацията за участие е до 20.08, а срокът за предаване на конкурсните проекти е 26.08.2022г.

Столична община и Университета по архитектура, строителство и геодезия удължават срока за предаване на проекти за идеи за изграждане на учебно-тренировъчен комплекс с покрит плувен басейн до 15 СУ „Адам Мицкевич“ в ж.к. „Надежда“ в София.

Проучванията и работилниците с местната общност, проведени в рамките на проекта УРБиНАТ, показват подкрепа от жителите на квартала за изграждане на басейн с минерална вода в конкурсната територия, за присъствие на водата в откритото обществено пространство, за създаване на пространства за спорт на открито, за запазване на съществуващата растителност и местоположението на детската площадка в южната част на територията.

Затова конкурсът представя пред участниците предизвикателството да предложат творчески архитектурни идеи за създаване на тематично многообразно социално пространство, обединено от темата за минералната вода.

Отличените три проекта от журито и един проект от жителите на район „Надежда“, които ще получат парични награди, ще бъдат обявени на 7 септември. Класираният на първо място участник ще представи конкурсната си разработка на среща на консорциума и партньорите по проект УРБиНАТ в Брюксел в края на септември, като организаторите на конкурса ще покрият разходите за участие в конференцията на един представител на екипа.

Пълната информация може да бъде намерена на сайта на конкурса.

Related Articles

Приключи ремонтът на Двореца на културата в Перник

Приключиха строително-ремонтните дейности по обновяването на емблематичния за Перник Дворец на културата. В реконструкцията на сградата са вложени над 4,5 млн. лв., като финансирането...

Благоустрояват общинския парк в Джебел

Общинският парк „Горичката“ в град Джебел ще бъде изцяло обновен, съобщиха от пресцентъра на администрацията. Проектът предвижда изграждане на пътеки с настилка от асфалтобетон...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ