1 C
Пловдив
неделя, декември 10, 2023

Удължават срока на Студентския конкурс за идеи за нов басейн в ж.к. „Надежда“, София

Регистрацията за участие е до 20.08, а срокът за предаване на конкурсните проекти е 26.08.2022г.

Столична община и Университета по архитектура, строителство и геодезия удължават срока за предаване на проекти за идеи за изграждане на учебно-тренировъчен комплекс с покрит плувен басейн до 15 СУ „Адам Мицкевич“ в ж.к. „Надежда“ в София.

Проучванията и работилниците с местната общност, проведени в рамките на проекта УРБиНАТ, показват подкрепа от жителите на квартала за изграждане на басейн с минерална вода в конкурсната територия, за присъствие на водата в откритото обществено пространство, за създаване на пространства за спорт на открито, за запазване на съществуващата растителност и местоположението на детската площадка в южната част на територията.

Затова конкурсът представя пред участниците предизвикателството да предложат творчески архитектурни идеи за създаване на тематично многообразно социално пространство, обединено от темата за минералната вода.

Отличените три проекта от журито и един проект от жителите на район „Надежда“, които ще получат парични награди, ще бъдат обявени на 7 септември. Класираният на първо място участник ще представи конкурсната си разработка на среща на консорциума и партньорите по проект УРБиНАТ в Брюксел в края на септември, като организаторите на конкурса ще покрият разходите за участие в конференцията на един представител на екипа.

Пълната информация може да бъде намерена на сайта на конкурса.

Related Articles

Изложба показва културното наследство на Несебър

Експозицията е по повод 40-години от вписването на града в листата на ЮНЕСКО Изложба „Старинен Несебър – синергия на нематериално, материално и подводно културно наследство“...

Площад „Света Неделя“ става пешеходен

Площад "Света Неделя" в столицата става пешеходна зона. Това съобщи лидерът на „Спаси София“ и общински съветник Борис Бонев във Фейсбук. Паркингът и една от...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ