20 C
Пловдив
четвъртък, юни 20, 2024

Удължават ремонта на пътен надлез „Иван Вазов” в Перник

До началото на декември се удължава ремонтът на пътен надлез „Иван Вазов” в Перник, съобщиха от общинската администрация. От понеделник (23 ноември) ще бъде отворена само пешеходната част на моста. Платната за движение на автомобили ще останат временно затворени заради аварийни ремонтни работи по една от носещите колони на моста, на която са установени пропуквания. Ремонтът ще бъде извършен за сметка на фирмата изпълнител. Останалите колони също са проверени и по тях не са установени проблеми. Обследването на колоните не е било предвидено при изготвянето на проекта и поради тази причина не е извършено преди началото на ремонта. При нормално протичане на ремонтните дейности мостът ще бъде пуснат в експлоатация в началото на декември.

Ремонтът на надлез „Иван Вазов“ започна през май и продължи на няколко етапа. До края на седмицата ще се полага маркировката на съоръжението и ще бъдат извършвани довършителни работи. Стойността на проекта е 1 650 000 лв. Финансирането бе осигурено на няколко етапа. Община Перник е поискала два пъти по 600 000 лв. Осигуреното финансиране за стартирането на проекта бе недостатъчно, затова бяха поискани още 450 000 лв. дофинансиране.

В първоначалния проект не бяха включени изграждане на дъждовна канализация в ниската част на моста и полагане на трасета за кабелни комуникации, което наложи промени в него. Не бе предвиден и ремонт на пешеходните пасарелки, които фирмата изпълнител ремонтира със собствени средства.

 

Related Articles

Строят едното платно на „Струма“ извън Кресненското дефиле

МОСВ даде зелена светлина за проекта Министерството на околната среда и водите (МОСВ) даде зелена светлина за изграждането на едното платно на автомагистрала "Струма" извън...

За 6 месеца: Затварят за ремонт Бетонния мост в Пловдив

Спират движението и затварят за ремонт Бетонния мост в Пловдив на 15 юни в 12 часа. Срокът за извършване на строителните дейности е шест...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ