23 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Удължават безплатното паркиране в „синя“ и „зелена“ зона в София

Удължават безплатното паркиране в „синя“ и „зелена“ зона в София. Припомняме, първоначално беше обявено, че мярката ще продължи до 29 март, след като влезе в сила на 17 март. Тя обаче ще бъде удължена до 12 април – до края на епидемичните мерки, обявени засега.

От Столичната община обясниха пред bTV, че по този начин всеки, на когото му се налага да отиде на работа или до магазина, може да паркира безплатно на обозначените места за „синя“ и „зелена“ зона, вместо да ползва градския транспорт.

По данни на Центъра за градска мобилност за последните две седмици има шест пъти по-малко пътници в градския транспорт в столицата. За сметка на това има повече паркирани коли в центъра.

Related Articles

Строят изложбена зала към Историческия музей в Свиленград

Нова сграда ще увеличи експозиционната част на Историческия музей в Свиленград. Едноетажната постройка ще е в двора на музея до съществуващата сграда, като ще...

Пилотно: Велико Търново стартира проект за всеобхватно управление на битовите отпадъци

Град Дебелец ще е първият в България с новата система Пилотен проект за цялостно и всеобхватно управление на битовите отпадъци стартира Община Велико Търново заедно...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ