12 C
Пловдив
вторник, април 23, 2024

Удобство: Генерал Тошево със соларна беседка

Четириместна соларна беседка е монтирана в Генерал Тошево. Тя е на пл. „Бялата лястовица“, близо до паметника на Император Александър II в града.

Освен приятно място за отдих, беседката предлага и удобство – на нея могат да се зареждат смартфони и таблети, нужен е само USB-кабел. Соларните панели върху покрива на беседката генерират енергия за зареждане на четири мобилни устройства едновременно.

Идеята да има соларна пейка и в града идва от учениците от Общинския младежки съвет.

След Бургас, Пловдив и Севлиево Генерал Тошево е четвъртият град в страната, който се ползва от подобна енергийно независима инсталация. Конструкцията е уникална тъй като е излята от специален бял цимент с тежина два тона и половина. През нощта пейката ще бъде атрактивно осветена от соларни лампи.

Общата стойност на договора за изработка, доставка и монтаж е 7 200 лв. с ДДС. Средства са осигурени от капиталовата програма на Община Генерал Тошево.

Related Articles

Благоустрояват междублокови пространства в Бургас

Започнаха дейности за благоустрояване на пространствата около блокове 107, 108, 109 и 112 в к-с „Меден рудник“ в Бургас. Те са част от общинската...

До 15-и май започва ремонтът на Дюлинския проход

До 15-и май ще започне ремонтът на 34 км от III-906 през Дюлинския проход. Трасето, което ще се рехабилитира, е между с. Старо Оряхово...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ