16 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Удобство: Генерал Тошево със соларна беседка

Четириместна соларна беседка е монтирана в Генерал Тошево. Тя е на пл. „Бялата лястовица“, близо до паметника на Император Александър II в града.

Освен приятно място за отдих, беседката предлага и удобство – на нея могат да се зареждат смартфони и таблети, нужен е само USB-кабел. Соларните панели върху покрива на беседката генерират енергия за зареждане на четири мобилни устройства едновременно.

Идеята да има соларна пейка и в града идва от учениците от Общинския младежки съвет.

След Бургас, Пловдив и Севлиево Генерал Тошево е четвъртият град в страната, който се ползва от подобна енергийно независима инсталация. Конструкцията е уникална тъй като е излята от специален бял цимент с тежина два тона и половина. През нощта пейката ще бъде атрактивно осветена от соларни лампи.

Общата стойност на договора за изработка, доставка и монтаж е 7 200 лв. с ДДС. Средства са осигурени от капиталовата програма на Община Генерал Тошево.

Related Articles

5 млн. лева от ЕС за укрепване на три свлачища във Велико Търново

Община Велико Търново очаква близо 5 милиона лева европейско финансиране за укрепване на три свлачища, които засягат жилищни и промишлени територии и пътища. Проектът е...

Информационни дни по поканите за достъпна архитектурна среда на АХУ

Агенцията за хората с увреждания (АХУ) организира информационни събития за кандидатите по програмите за изграждане на достъпна среда, осигуряване на средства за заетост, рехабилитация...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ