21 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Удобни кресла, кръгли прозорци и огромно огледало в интериора на кораба за космически туристи

Срещу 250 000 долара всеки любител и търсач на силните преживявания ще може да се повози до космоса на кораба „Юнити“. Наскоро британският милиардер Ричард Брансън представи интериора на салона, в който клиентите ще пътуват. Пътниците на суборбиталния полет ще бъдат разположени в шест синьо-зелени кресла и ще са пристегнати с колани, за да могат безопасно да се наслаждават на гледката навън. За целта са направени 12 кръгли прозореца. Допълнително са изградени още пет прозореца, които са разположени в предната част на машината. Креслата ще бъдат проектирани по размер на всеки пътник, така че на всеки да му бъде комфортно. Пътниците ще могат да разкопчаят в даден момент коланите си и да усетят какво е да си при нулева гравитация. В салона на кораба има и голямо кръгло огледало, което ще позволява на пътниците да се видят в космоса по начин, по който не им се е случвало досега.

Засега компанията има 600 клиенти за пътуването, още 400 души са проявили интерес и са направили запитване. Няма точна дата за първия полет, но се предполага, че Брансън ще бъде част от него.

Корабът, прикачен към по-голям самолет-носител, би трябвало да излети от базата на компанията на Брансън „Върджин галактик“ в Ню Мексико и да се откъсне от носителя си, за да се издигне до ръба на космоса по време на пътуване, което ще трае 90 минути.

В началото на май „Върджин галактик“ проведе успешно първия летателен тест в небето над щата Ню Мексико на своя космически кораб „Юнити“. Машината стартира на височина 15, 2 километра и се отдели от самолета-носител „Ив“. Апаратът осъществи планиращ полет и се приземи на космическото летище в Ню Мексико, като разви скорост от 0,7 Мах.

Related Articles

Избраха победителя в конкурса за Център за експериментално куклено изкуство в Стара Загора

Българо германското NAS Studio спечели първото място в Международния архитектурен конкурс за идеен проект за Център за експериментално куклено изкуство в Стара Загора. Победителят...

Велико Търново: Нова организация на движението в Деня на независимостта

Във връзка с честването на 115 години от обявяване на Независимостта на България и свързаните с празника културни и обществени събития във Велико Търново...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ