16 C
Пловдив
вторник, септември 26, 2023

Ударни строителни дейности по инфраструктурата в района на Казанлък и Стара Загора

Започва основна рехабилитация и ремонт на пътя от Долно Сахране до Павел баня- община Казанлък, който е активно ползван от посещаващите балнеолечебните санаториуми в курортния град.

Довършва се, макар и с леко закъснение, и ремонтът на големия надлез над жп линиите в Казанлък, който свързва града с “Арсенал” и селата в северното подножие на Средна гора. В очакване на договорените с АПИ средства ремонтът върви с пари от бюджета на Община Казанлък. Краят на строителните работи се очаква след Нова година, уточняват от администрацията.

Актуална е и става все по-необходима рехабилитация на 6-километровата отсечка, свързваща Стара Загора с магистрала “Тракия”, която също се подготвя.

По отношение на третата връзка на Стара Загора с АМ“Тракия” се обмисля тя да бъде не на Калояновец, тъй като на юг и на запад връзки има, а за нея да се използва съществуващият надлез по пътя за Раднево. Това ще свърже не само Раднево и минно-енергийният комплекс с магистралата, но ще е връзка и за един голям район от населени места югоизточно от Стара Загора.

Община Стара Загора е заявила пред АПИ и необходимостта от създаване на ново кръгово кръстовище на обиколния път, където той се пресича с пътя от ул. „Самарско знаме“ към Гробищния парк и с. Хрищени.

 

Related Articles

След ремонт: Превръщат обсерваторията на Благоевград в туристически център

Започва мащабен ремонт и трансформация на обсерваторията в Благоевград, информират от администрацията в града. Сградата ще стане дом на нова туристическа атракция - дигитален...

Започва рехабилитация на пътя Поленица – Джигурово

Един от натоварените пътни участъци в Община Сандански, основна транспортна връзка между селата Поленица и Джигурово, ще бъде цялостно ремонтиран и рехабилитиран. Проектът получи...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ