14 C
Пловдив
сряда, октомври 4, 2023

Увеличават капитала на Фонда на фондовете

Със свое постановление правителството одобри промени по бюджета на Министерството на финансите за 2020 г., с които да се осигури възможността за увеличаване капитала на „Фонд мениджър на финансови инструменти в България“ ЕАД, т.нар. Фонд на фондовете, с парична вноска в размер на 375 000 лв. Увеличаването на капитала на търговското дружество ще се извърши чрез издаване на нови поименни акции с номинална стойност 1 лев всяка.

Със средствата от увеличението ще се обезпечи дейността на Фонда на фондовете през 2020 г. като „Звено за координация“ (понастоящем управление „Проектна информация и финансиране“), съгласно Меморандума за разбирателство между Република България и Европейската инвестиционна банка, подписан на 13.12.2016 г. в Люксембург. Звеното ще продължи да извършва дейностите по координация и предоставяне на информация на заинтересованите страни, с цел по-бързото и успешно реализиране на инвестиционни проекти, включително възможността за комбиниране на финансирането от Европейските структурни и инвестиционни фондове 2014-2020 г. и Европейския фонд за стратегически инвестиции, т.нар. „План Юнкер“.

От създаването му досега основни приоритети на Звеното за координация са отговорите на конкретни запитвания, помощта за достигането на проектните предложения до инвеститори и цялостното им включване в инвестиционен цикъл, както и активната дейност с представители на публичния и частния сектор за укрепването на капацитета за работа с небезвъзмездна финансова помощ (финансови инструменти, вкл. комбинирано финансиране). Звеното активно съдейства за програмирането на периода 2021 – 2027 г., както и за цялостното изграждане на административния капацитет в публичния сектор по отношение на финансовите инструменти и комбинираното финансиране.

Related Articles

АПИ кандидатства с 21 концепции за интегрирани териториални инвестиции

Агенция „Пътна инфраструктура“ кандидатства с 21 концепции за интегрирани териториални инвестиции по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 г. Общият й бюджет е 3,6 млрд....

Проект “Шарена фабрика” съживява стари сгради в Голяма Желязна

Запустялото училище в троянското село става международен образователен център Старото училище в село Голяма Желязна в община Троян отваря отново врати за един ден на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ