20 C
Пловдив
неделя, октомври 1, 2023

Увеличават броя на спирките с навеси в София

Комисията по транспорт на Столичния общински съвет (СОС) гласува предложението на председателя на градския парламент Георги Георгиев и съветниците Зафир Зарков и Карлос Контрера за поставяне на нови навеси на 100 спирки на градския транспорт.

„След срещите си с граждани в различни райони на София установих, че един от най-често повдиганите въпроси е за липса на навеси на спирките в кварталите. Така, по конкретни сигнали на хората, определихме 65 нови спирконавеса. След консултации и обследване от страна на районните администрации сме посочили още 35 места. Така ще има 100 нови навеса във всички 24 района на София. Продължаваме да следваме основната си цел – по-привлекателен градски транспорт, повече пътници, по-малко трафик, по-чист въздух.“, коментира Георгиев.

В столицата има 1 094 спирки с навеси, като 593 са собственост на Центъра за градска мобилност (ЦГМ). С предложението се възлага на ЦГМ да изградят новите 100 навеса със собствени средства. Предвижда се предложението да бъде гласувано на заседанието на СОС в четвъртък.

До месец се очаква главният архитект на столицата Здравко Здравков да внесе за обсъждане в СОС единен стандарт за това как трябва да изглеждат спирконавесите в целия град.

Related Articles

Решено: Община Минерални бани събаря недовършения Културен дом

От община Минерални бани, хасковска област информират, че е взето решение недовършената сграда за Културен дом да бъде разрушена. Строителството на сградата е започнато...

Старт: Първа копка на спортни зали за 7 млн. лева в Пловдив

Тренировъчният център за баскетбол и волейбол ще бъде в район „Западен” С церемония „Първа копка“ започва изграждането на две спортни зали с топла връзка в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ