7 C
Пловдив
събота, март 2, 2024

Увеличават броя на спирките с навеси в София

Комисията по транспорт на Столичния общински съвет (СОС) гласува предложението на председателя на градския парламент Георги Георгиев и съветниците Зафир Зарков и Карлос Контрера за поставяне на нови навеси на 100 спирки на градския транспорт.

„След срещите си с граждани в различни райони на София установих, че един от най-често повдиганите въпроси е за липса на навеси на спирките в кварталите. Така, по конкретни сигнали на хората, определихме 65 нови спирконавеса. След консултации и обследване от страна на районните администрации сме посочили още 35 места. Така ще има 100 нови навеса във всички 24 района на София. Продължаваме да следваме основната си цел – по-привлекателен градски транспорт, повече пътници, по-малко трафик, по-чист въздух.“, коментира Георгиев.

В столицата има 1 094 спирки с навеси, като 593 са собственост на Центъра за градска мобилност (ЦГМ). С предложението се възлага на ЦГМ да изградят новите 100 навеса със собствени средства. Предвижда се предложението да бъде гласувано на заседанието на СОС в четвъртък.

До месец се очаква главният архитект на столицата Здравко Здравков да внесе за обсъждане в СОС единен стандарт за това как трябва да изглеждат спирконавесите в целия град.

Related Articles

Кметът на Свищов с книга за драматични моменти от историята на града

Описва пораженията от земетресението във Вранча през 1977 и отражението му върху архитектурата и хората Пораженията от опустошителното земетресение във Вранча върху архитектурата и развитието...

Предложение: Безплатно саниране за всички блокове от резервния списък

Депутати искат правителството да осигури санирането на близо 2200 сгради от резервния списък, за които не стигнаха средства за обновяване по Националния план за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ