27 C
Пловдив
понеделник, юли 15, 2024

Увеличават броя на спирките с навеси в София

Комисията по транспорт на Столичния общински съвет (СОС) гласува предложението на председателя на градския парламент Георги Георгиев и съветниците Зафир Зарков и Карлос Контрера за поставяне на нови навеси на 100 спирки на градския транспорт.

„След срещите си с граждани в различни райони на София установих, че един от най-често повдиганите въпроси е за липса на навеси на спирките в кварталите. Така, по конкретни сигнали на хората, определихме 65 нови спирконавеса. След консултации и обследване от страна на районните администрации сме посочили още 35 места. Така ще има 100 нови навеса във всички 24 района на София. Продължаваме да следваме основната си цел – по-привлекателен градски транспорт, повече пътници, по-малко трафик, по-чист въздух.“, коментира Георгиев.

В столицата има 1 094 спирки с навеси, като 593 са собственост на Центъра за градска мобилност (ЦГМ). С предложението се възлага на ЦГМ да изградят новите 100 навеса със собствени средства. Предвижда се предложението да бъде гласувано на заседанието на СОС в четвъртък.

До месец се очаква главният архитект на столицата Здравко Здравков да внесе за обсъждане в СОС единен стандарт за това как трябва да изглеждат спирконавесите в целия град.

Related Articles

Ремонтираха още две църкви в община Павел баня

Още две църкви са ремонтирани в община Павел баня, информираха от пресцентъра на администрацията. Православният храм “Свети Димитър” в с. Турия вече е с...

Ремонтират Дом за възрастни във Варна с над 7 млн. лева

Местят обитателите на социалното заведение във временна сграда Сградата на Дом за възрастни хора „Гергана“ във Варна не е ремонтирана от построяването преди 88...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ