3 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Търсят изпълнител на ремонта на старото кметство в Пловдив

Администрацията на район „Централен“ в Пловдив обяви обществена поръчка за ремонт на емблематична сграда, в която е било кметството на града преди години. Тя е известна като Старата община и се намира на ул. „Хр. Г. Данов“ 41.

Сградата е паметник на културата. Планира се основен ремонт и преустройство на подпокривното пространство, консервация и реставрация на фасадата. От години в красивата постройка се помещава местната структура на КНСБ. След избор на изпълнител за ремонтните дейности синдикатът трябва да има ново седалище.

За реновирането на сградата е спечелен проект на Министерството на културата на стойност 167 хил. лв. Община Пловдив ще участва с приблизително още толкова средства, за фасадата. Ще трябва обаче да се търсят още средства за вътрешни ремонти и преустройства.

Оферти за предстоящия ремонт се набират до 4 октомври.

Related Articles

Започна подготовка за мащабен ремонта на Доходното здание в Русе

Доходното здание в Русе, което е архитектурна, художествена и историческа недвижима културна ценност от национално значение, ще бъде ремонтирано и реставрирано за сумата от...

Архитекти от курс „Шайо“ с изложба на проекти за опазване архитектурното наследство на Видин

Днес от 17 часа откриват изложбата „Ателие Видин“ в зала 1 на Съюза на архитектите в София. Нейни автори са възпитаниците на деветото издание...

Община Троян с 4 нови проекта

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ