20 C
Пловдив
четвъртък, юни 20, 2024

Търсят изпълнител на ремонта на старото кметство в Пловдив

Администрацията на район „Централен“ в Пловдив обяви обществена поръчка за ремонт на емблематична сграда, в която е било кметството на града преди години. Тя е известна като Старата община и се намира на ул. „Хр. Г. Данов“ 41.

Сградата е паметник на културата. Планира се основен ремонт и преустройство на подпокривното пространство, консервация и реставрация на фасадата. От години в красивата постройка се помещава местната структура на КНСБ. След избор на изпълнител за ремонтните дейности синдикатът трябва да има ново седалище.

За реновирането на сградата е спечелен проект на Министерството на културата на стойност 167 хил. лв. Община Пловдив ще участва с приблизително още толкова средства, за фасадата. Ще трябва обаче да се търсят още средства за вътрешни ремонти и преустройства.

Оферти за предстоящия ремонт се набират до 4 октомври.

Related Articles

Община Разград изгражда нов атракционен парк

Община Разград планира изграждането на нов атракционен парк с велоалеи. Той ще бъде разположени в местността Голак на площ от 5623 кв.м и с...

Правят 11 индустриални зони в Северна България

Ще бъдат финансирани с близо 207 млн. лв. от Плана за възстановяване Министерството на иновациите и растежа ще подкрепи развитието и изграждането на общо 11...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ