27 C
Пловдив
понеделник, юли 15, 2024

Търсят изпълнител за изграждане на кръгово на „Климент Охридски“ и „Андрей Ляпчев“ в София

Столична община пусна процедура по избор на изпълнител за строителството на кръгово кръстовище на булевардите „Климент Охридски“ и „Андрей Ляпчев“. Обществената поръчка е за 3,8 млн. лв., а кандидатите могат да подават документи до 10 май т. г. Това става ясно от обявлението в електронния портал на Агенцията за обществени поръчки.

Проектът предвижда 3 фази на изпълнение. Едната е изграждане на велоалея и тротоари в участъка от бул. „Копенхаген“ до „Софийски околовръстен път“, район Младост.

Освен кръгово на кръстовището на булевардите, свързващи столичните „Дружба“ и „Младост“, ще се направи и разширение на ул. „Димитър Пешев“ в участъка между ул. „Обиколна“ и бул. „Цариградско шосе“. В тази част на район „Искър“, кв. „Дружба“ ще се изгражда и прилежаща инфраструктура, велотрасе и пешеходни тротоари.

Related Articles

„Архитектурният дух на Варна“ – четвърто издание на изложбата в галерия „Арт Маркони“

„Архитектурният дух на Варна” е мотото на четвъртото издание на изложбата, която всяка година галерия „Арт Маркони” и художниците, с които работи, посвещава на...

Главният архитект на Гронинген ще изнесе лекция във Варна

Ландшафтният архитект Михийл ван Дрийш от Нидерландия ще изнесе лекция в рамките на второто издание на проекта „Форум за Варна - добрите примери”. Неговата...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ