19 C
Пловдив
петък, април 12, 2024

Търсят изпълнител за изграждане на кръгово на „Климент Охридски“ и „Андрей Ляпчев“ в София

Столична община пусна процедура по избор на изпълнител за строителството на кръгово кръстовище на булевардите „Климент Охридски“ и „Андрей Ляпчев“. Обществената поръчка е за 3,8 млн. лв., а кандидатите могат да подават документи до 10 май т. г. Това става ясно от обявлението в електронния портал на Агенцията за обществени поръчки.

Проектът предвижда 3 фази на изпълнение. Едната е изграждане на велоалея и тротоари в участъка от бул. „Копенхаген“ до „Софийски околовръстен път“, район Младост.

Освен кръгово на кръстовището на булевардите, свързващи столичните „Дружба“ и „Младост“, ще се направи и разширение на ул. „Димитър Пешев“ в участъка между ул. „Обиколна“ и бул. „Цариградско шосе“. В тази част на район „Искър“, кв. „Дружба“ ще се изгражда и прилежаща инфраструктура, велотрасе и пешеходни тротоари.

Related Articles

В Бургас изкачват 14-етажна сграда за Деня без асансьори

С изкачване на 14-етажна сграда в Бургас ще бъде отбелязан Денят без асансьори. Това ще се случи на 14 април в хотел "Парк". Общо...

Конкурс: Облагородяват градската среда с графити творби

Електрохолд и Sofia Graffiti Tour организират конкурс за графити творба в рамките на фестивала SOFIA URBAN ART. Той ще се проведе в София на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ