8 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Търсят идеи за благоустрояване на междупаркови пространства в Стара Загора

На 7 февруари, от 18.00 часа в зала „П. Р. Славейков“ на Общинска администрация Стара Загора ще се проведе дискусия, с която ще се даде своеобразно начало на процеса по реконструкция, благоустрояване и подобряване на градската среда на ул. „Пазарска“. Общината започва подготовката на архитектурен конкурс за зоната между двата градски централни парка – „Александър Стамболийски (Алана) и „Пети октомври“ (Градската градина), включващи улица „Пазарска“ и площадното пространство, заключено в карето между бул. „Цар Симеон Велики“, бул. „Руски“, ул. „Св. Княз Борис“ и ул. „Кольо Ганчев“. В подготовката за конкурса ще бъдат поканени жителите на Стара Загора и експерти от различни професионални браншове.

Проучването ще се проведе в две части – публично допитване и дискусия и анкета, насочена към специалисти в областта на архитектурата, градското планиране и други пряко заинтересовани сектори, които ще изразят професионалното си становище. Получените мнения на старозагорци и браншовите представители ще бъдат обобщени в доклад, който ще даде насока за изработване на заданието за архитектурния конкурс.

Предварителното проучване ще се провежда онлайн до края на месец февруари 2024 година, на електронната страница на конкурса https://competition.bg/marketzone.

Related Articles

Младежи ще изграждат пътека за планинско колоездене във Велики Преслав

Проект на Open Space Foundation 2024 цели да помогне на младежи от Велики Преслав да изградят пътека за планинско колоездене в района. За това...

Киоски информират туристите за забележителностите в Панагюрище

Интерактивни устройства с екран и интерфейс ще обслужват гражданите и гостите на Панагюрище. Така наречените киоски вече са монтирани и ще предоставят различна информация...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ