14 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Търси се концесионер на плаж “Созопол – запад“

Министерският съвет  реши да открие процедура за възлагане на концесия за морски плаж “Созопол – запад“, община Созопол, област Бургас. Това съобщиха от правителствената пресслужба. 

Процедурата се провежда по реда на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Предлага се срокът на концесията да е 15 години и е обоснован от гледна точка на срока за откупуване на инвестициите и визията за дългосрочно развитие на морския плаж.

Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение е 13 576,99 лева без ДДС. Той е формиран съгласно приетата от МС Методика за определяне минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове – обекти на концесия.

Основната цел на решението е на плажа да бъдат осигурени водно спасяване, здравно и медицинско обслужване, санитарно-хигиенно поддържане и предоставяне на услуги от обществен интерес.

Related Articles

Община Троян с 4 нови проекта

Община Троян подготвя четири нови проекта за включване в Инвестиционната програма за 2024 г. Това са предложенията за изграждане на трасе за писта за...

Русе – топ дестинация за туристи, Банско – най-посещаван сред зимните курорти

През 2023 г. най-голямо повишение на туристопотока в традиционните градски дестинации отбелязва Русе. Това показват данните на Единната система за туристическа информация. С малко...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ