15 C
Пловдив
неделя, май 19, 2024

Търси се концесионер на плаж “Созопол – запад“

Министерският съвет  реши да открие процедура за възлагане на концесия за морски плаж “Созопол – запад“, община Созопол, област Бургас. Това съобщиха от правителствената пресслужба. 

Процедурата се провежда по реда на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Предлага се срокът на концесията да е 15 години и е обоснован от гледна точка на срока за откупуване на инвестициите и визията за дългосрочно развитие на морския плаж.

Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение е 13 576,99 лева без ДДС. Той е формиран съгласно приетата от МС Методика за определяне минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове – обекти на концесия.

Основната цел на решението е на плажа да бъдат осигурени водно спасяване, здравно и медицинско обслужване, санитарно-хигиенно поддържане и предоставяне на услуги от обществен интерес.

Related Articles

Подменят опасните дървета при храм-паметник „Александър Невски“ с нови

По време на регулярните огледи за текущото състояние на дървесната растителност в София експерти на дирекция „Зелени системи“ са констатирали на площада при храм-паметника „Александър Невски“...

Фонд ФЛАГ финансира подготовка на проектни предложения

Фонд ФЛАГ отпуска заеми за подготовка на проекти по програми, финансирани със средства на ЕС, от българското правителство или други международни програми. Допустими кредитоискатели са...

Русе ще има нов парк

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ