18 C
Пловдив
вторник, септември 26, 2023

Туристическото корабче до о. Света Анастасия плава отново от днес

Остров Света Анастасия  от днес започва отново да приема туристи. Дестинацията ще бъде достъпна при определени мерки за сигурност, уточняват от общината в Бургас. Във връзка с продължаващото до 13 май извънредно положение ще бъдат въведени определени ограничения.  Достъпни за гостите ще бъдат откритите пространства и църквата „Успение Богородично“. Музеят обаче ще остане затворен.

При определени ограничения ще функционира кафетерията и ресторанта на острова. Пекарната ще работи на принципа на павилион – като няма да се позволява влизането на повече от един гост. Ресторантът ще функционира, като закритата му зала ще остане недостъпна за посетители. Масите на открито ще са разположени на разстояние от поне 2,5 метра.

Кораб „Анастасия“ ще отплава за първия си курс в 10 часа от „Магазия 1“ в Бургас. Престоят на острова ще е 2 астрономически часа. На този етап общинският катамаран ще плава с ограничен капацитет на пасажерите с оглед спазване на препоръчителната дистанция от 2 метра и за да се предотврати струпване на много хора. Носенето на предпазни маски остава задължително за всички в закрити помещения. Въпреки че на острова има достатъчно открито пространство за разходка, екипът препоръчва да се спазва необходимата дистанция.

Related Articles

Създават виртуална карта на изоставените училища в България

Продължава работата по българския павилион на 18-то биенале за архитектура във Венеция, информират от Камарата на архитектите в България. Като част от програмата на...

Решено: Община Минерални бани събаря недовършения Културен дом

От община Минерални бани, хасковска област информират, че е взето решение недовършената сграда за Културен дом да бъде разрушена. Строителството на сградата е започнато...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ