8 C
Пловдив
петък, март 1, 2024

Тунел „Железница“ готов до средата на годината

Разработено е проектното решение за укрепване на свлачището след тунел „Железница“ по автомагистрала „Хемус“ и се очаква до края на годината да завърши и неговото укрепване. Това съобщи вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов по време на блиц контрола в Народното събрание.

Прогнозата е съоръжението да бъде завършено до средата на 2022-а. Започват и асфалтовите довършителни работи. Тези дейности обаче са обвързани с укрепването на възникналите свлачищата от двете страни на тунела.

Вицепремиерът Караджов отбеляза, че миналата година е бил разработен вариант за силово укрепване, но той не е подходящ за трайно решаване на проблема и затова се е преустановила работата по него. Сега е възложено ново проектиране и след това ще се направят укрепителни работи. Това ще позволи да се пусне движението по целия участък от Благоевград до Симитли.

Участъкът след Симитли е обвързан с договор със строителството на лот 3.1 от магистралата, който попада в ОВОС на магистралата. За Кресненското дефиле има разработени три варианта. По кой от тях ще се строи, ще бъде обсъдено от три работни групи.

Related Articles

Архитекти от курс „Шайо“ с изложба на проекти за опазване архитектурното наследство на Видин

Днес от 17 часа откриват изложбата „Ателие Видин“ в зала 1 на Съюза на архитектите в София. Нейни автори са възпитаниците на деветото издание...

Започва спешна рехабилитация на улиците във Варна

По нареждане на кмета започва спешна рехабилитация на пътната мрежа във Варна. От дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ информират, че до един месец договорите...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ