24 C
Пловдив
вторник, септември 26, 2023

Тунел „Железница“ готов до средата на годината

Разработено е проектното решение за укрепване на свлачището след тунел „Железница“ по автомагистрала „Хемус“ и се очаква до края на годината да завърши и неговото укрепване. Това съобщи вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов по време на блиц контрола в Народното събрание.

Прогнозата е съоръжението да бъде завършено до средата на 2022-а. Започват и асфалтовите довършителни работи. Тези дейности обаче са обвързани с укрепването на възникналите свлачищата от двете страни на тунела.

Вицепремиерът Караджов отбеляза, че миналата година е бил разработен вариант за силово укрепване, но той не е подходящ за трайно решаване на проблема и затова се е преустановила работата по него. Сега е възложено ново проектиране и след това ще се направят укрепителни работи. Това ще позволи да се пусне движението по целия участък от Благоевград до Симитли.

Участъкът след Симитли е обвързан с договор със строителството на лот 3.1 от магистралата, който попада в ОВОС на магистралата. За Кресненското дефиле има разработени три варианта. По кой от тях ще се строи, ще бъде обсъдено от три работни групи.

Related Articles

Котел: 15-метров портрет на Георги Раковски изрисуваха Nasimo и Sve

15 метров стенопис с лика на Георги Раковски изработиха в Котел стрийт артистите Станислав Трифонов-Nasimo и Светлозар Янков-Sve, съобщиха от общината. Най-големият живописен портрет...

Решено: Община Минерални бани събаря недовършения Културен дом

От община Минерални бани, хасковска област информират, че е взето решение недовършената сграда за Културен дом да бъде разрушена. Строителството на сградата е започнато...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ