5 C
Пловдив
неделя, декември 3, 2023

Трявна кандидатства с 2 проекта за ремонт на ключови улици

Община Трявна има готовност да кандидатства за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за извършване на ремонт на планирани улици, с което ще продължи да подобрява уличната инфраструктура в града. Проектното предложение, с предмет “Реконструкции на улици в град Трявна”, е изготвено за ул. “Захари Петров” и ул. “Цаньо Шишков” и ще бъде подадено в началото на новата година.

Ремонтът на тези две улици е належащ, поради изключително лошото им състояние, има доста компрометирани участъци по тяхната дължина и подобен ремонт не бива да бъде отлаган.” коментира кметът Силвия Кръстева.

Кандидатстването е по мярка 7.2. “Подкрепа за инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура” от Стратегия за водено от общностите местно развитие на МИГ “Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана”.

 

Related Articles

Откриват паметник на Колю Фичето пред сградата на КСБ

На 30 ноември от 13:00 ч. пред сградата на Камарата на строителите в България ще се състои официалното откриване на паметник на Колю Фичето....

Скулпторът Н. Настев е победител в конкурса за изграждане на монумент на Кирил и Методий

Проектът на старозагорския скулптор Наско Настев е победител в конкурса за цялостно обемно-пространствена концепция за изграждане на паметник на светите братя Кирил и Методий....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ