13 C
Пловдив
вторник, март 19, 2024

Трявна кандидатства с 2 проекта за ремонт на ключови улици

Община Трявна има готовност да кандидатства за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за извършване на ремонт на планирани улици, с което ще продължи да подобрява уличната инфраструктура в града. Проектното предложение, с предмет “Реконструкции на улици в град Трявна”, е изготвено за ул. “Захари Петров” и ул. “Цаньо Шишков” и ще бъде подадено в началото на новата година.

Ремонтът на тези две улици е належащ, поради изключително лошото им състояние, има доста компрометирани участъци по тяхната дължина и подобен ремонт не бива да бъде отлаган.” коментира кметът Силвия Кръстева.

Кандидатстването е по мярка 7.2. “Подкрепа за инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура” от Стратегия за водено от общностите местно развитие на МИГ “Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана”.

 

Related Articles

Нови 57,9 млн. лв. за училища и детски градини в София

"Нови 57,9 млн. лева добавяме в София към инвестициите в училища и детски градини, този път по Програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция...

Нова категоризация на културните ценности предвиждат законови промени

Нова категоризация на недвижимите културни ценности според тяхната културна и научна стойност и обществената им значимост предвиждат промени в Закона за културното наследство. Министерският...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ