12 C
Пловдив
вторник, април 23, 2024

Троян въвежда система за разделно събиране на отпадъци

Община Троян въвежда система за разделно събиране на хартия, метал, стъкло и пластмаса. Новата система е поредната стъпка на местната власт към разширяване на възможностите за екологично третиране на отпадъците.

За разделното им събиране са осигурени 95 броя цветни стикери на контейнерите от тип “бобър” по улиците на града. В тези съдове ще се изхвърлят само хартия, метални предмети, капачки от буркани, стъкло и стъклени бутилки и буркани, кутии от козметични продукти, пластмаси и пластмасови кутии, полиетиленови торбички и найлони.

Досега в общината разделно се събираха зелени и биоразградими отпадъци, текстил, акумулатори и батерии, електрическо и електронно оборудване и гуми. Събраните отпадъци ще бъдат транспортирани разделно и предавани за вторична преработка.

Related Articles

Втори сме по ръст на цени на жилищата в ЕС

На фона на охлаждането на имотния пазар в редица европейски държави у нас цените на имотите продължават да растат. Според Евростат България е на...

Умни пътни знаци следят дали шофьорите чатят по време на път

Пилотни версии на умни пътни знаци вече се появиха в реалната пътна мрежа, предаде Нова телевизия. Те са със специално проектиран софтуер и използват...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ