21 C
Пловдив
неделя, октомври 1, 2023

Троян въвежда система за разделно събиране на отпадъци

Община Троян въвежда система за разделно събиране на хартия, метал, стъкло и пластмаса. Новата система е поредната стъпка на местната власт към разширяване на възможностите за екологично третиране на отпадъците.

За разделното им събиране са осигурени 95 броя цветни стикери на контейнерите от тип “бобър” по улиците на града. В тези съдове ще се изхвърлят само хартия, метални предмети, капачки от буркани, стъкло и стъклени бутилки и буркани, кутии от козметични продукти, пластмаси и пластмасови кутии, полиетиленови торбички и найлони.

Досега в общината разделно се събираха зелени и биоразградими отпадъци, текстил, акумулатори и батерии, електрическо и електронно оборудване и гуми. Събраните отпадъци ще бъдат транспортирани разделно и предавани за вторична преработка.

Related Articles

Нови 42 обекта в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство

42 нови обекта на световното наследство бяха обявени от ЮНЕСКО на среща в Рияд, Саудитска Арабия. Сред новите локации са 33 археологически обекта и...

Приключи ремонтът на Планетариума в Смолян

Ремонтните дейности на Планетариума в Смолян приключиха, съобщиха от пресцентъра на общината. В следващите дни ще поискаме приемателна комисия на база, на която сградата...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ