36 C
Пловдив
петък, юли 12, 2024

Троян въвежда система за разделно събиране на отпадъци

Община Троян въвежда система за разделно събиране на хартия, метал, стъкло и пластмаса. Новата система е поредната стъпка на местната власт към разширяване на възможностите за екологично третиране на отпадъците.

За разделното им събиране са осигурени 95 броя цветни стикери на контейнерите от тип “бобър” по улиците на града. В тези съдове ще се изхвърлят само хартия, метални предмети, капачки от буркани, стъкло и стъклени бутилки и буркани, кутии от козметични продукти, пластмаси и пластмасови кутии, полиетиленови торбички и найлони.

Досега в общината разделно се събираха зелени и биоразградими отпадъци, текстил, акумулатори и батерии, електрическо и електронно оборудване и гуми. Събраните отпадъци ще бъдат транспортирани разделно и предавани за вторична преработка.

Related Articles

Ремонтът на Дунав мост върви по план

В ход е планираният ремонт на Дунав мост. Както бяха направени предварителните разчети за месеца строителните работи се изпълняват без спиране на движението, а...

Покана за дискусия за бъдещия Мемориал на загиналите войници в парка на НДК

Дискусия за бъдещия Мемориал на загиналите войници от Първи пехотен софийски полк и Шести пехотен търновски полк ще се проведе днес 9 юли от...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ