4 C
Пловдив
вторник, ноември 28, 2023

Триизмерни архитектурни макети на възрожденски къщи показват в изложба

Атрактивна изложба на миниатюрни къщи може да бъде разгледана до края на месец януари в градската галерия на Мездра. Красин Кръстев, дългогодишен служител в РУ “Полиция“ представя своите изящни макети на старинни възрожденски къщи. Всеки експонат е озаглавен с красиви имена – „Гергана“, „Елица“, „Лада“, „Лилия“, „Цвета“, „Снежанка“, „Горска фея“, „Воденицата“ и др.

Миниатюрните къщички са изработени от естествени материали – дървени елементи, камъчета, горски мъх и пр., аранжирани са в битов стил, като всяка е уникална сама по себе си.

Триизмерните архитектурни модели на стари български къщи са сътворени от автора с много любов, с усет и естетика, с чувство за историческа достоверност и, разбира се, с майсторство и умения“, оценяват експозицията от отдел „Културно наследство и религиозни дейности“ в Община Мездра. Куратор на изложбата е художникът Евгени Кучков.

Снимки: Община Мездра

Related Articles

Започва строителството на метрото през район „Слатина“

Първа копка на две от новите шест станции на метрото ще бъде направена на 27 ноември в 13:00 часа, срещу зала „Арена София“. Това...

11 проекта с награди от архитектурния конкурс „Арх. Димитър Богданов“

11 студентски проекта са отличени в юбилейното 20 издание на архитектурния конкурс „Арх. Димитър Богданов“. Голямата награда - едногодишна стипендия от студио „Амфион“ получава...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ