24 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Триизмерни архитектурни макети на възрожденски къщи показват в изложба

Атрактивна изложба на миниатюрни къщи може да бъде разгледана до края на месец януари в градската галерия на Мездра. Красин Кръстев, дългогодишен служител в РУ “Полиция“ представя своите изящни макети на старинни възрожденски къщи. Всеки експонат е озаглавен с красиви имена – „Гергана“, „Елица“, „Лада“, „Лилия“, „Цвета“, „Снежанка“, „Горска фея“, „Воденицата“ и др.

Миниатюрните къщички са изработени от естествени материали – дървени елементи, камъчета, горски мъх и пр., аранжирани са в битов стил, като всяка е уникална сама по себе си.

Триизмерните архитектурни модели на стари български къщи са сътворени от автора с много любов, с усет и естетика, с чувство за историческа достоверност и, разбира се, с майсторство и умения“, оценяват експозицията от отдел „Културно наследство и религиозни дейности“ в Община Мездра. Куратор на изложбата е художникът Евгени Кучков.

Снимки: Община Мездра

Related Articles

Информационни дни по поканите за достъпна архитектурна среда на АХУ

Агенцията за хората с увреждания (АХУ) организира информационни събития за кандидатите по програмите за изграждане на достъпна среда, осигуряване на средства за заетост, рехабилитация...

Столична община събира проекти за изпълнение на Плана за интегрирано развитие

Столична община, в качеството си на териториален орган по подбор на проектни идеи по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“ на Програма “Развитие на регионите”...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ