20 C
Пловдив
вторник, май 28, 2024

Триизмерни архитектурни макети на възрожденски къщи показват в изложба

Атрактивна изложба на миниатюрни къщи може да бъде разгледана до края на месец януари в градската галерия на Мездра. Красин Кръстев, дългогодишен служител в РУ “Полиция“ представя своите изящни макети на старинни възрожденски къщи. Всеки експонат е озаглавен с красиви имена – „Гергана“, „Елица“, „Лада“, „Лилия“, „Цвета“, „Снежанка“, „Горска фея“, „Воденицата“ и др.

Миниатюрните къщички са изработени от естествени материали – дървени елементи, камъчета, горски мъх и пр., аранжирани са в битов стил, като всяка е уникална сама по себе си.

Триизмерните архитектурни модели на стари български къщи са сътворени от автора с много любов, с усет и естетика, с чувство за историческа достоверност и, разбира се, с майсторство и умения“, оценяват експозицията от отдел „Културно наследство и религиозни дейности“ в Община Мездра. Куратор на изложбата е художникът Евгени Кучков.

Снимки: Община Мездра

Related Articles

Определиха финалистите на проекта „Аз мога да строя – DELECTO“

Ученици от строителните гимназии се бориха за номинации Във финалите на проекта „Аз мога да строя – DELECTO“, организиран от КСБ участваха 62 ученици, разделени...

Конференция „Тенденции и новации в областта на сградните обвивки“

Българската асоциация на фасадната индустрия организира конференция на тема: „Тенденции и иновации в областта на сградните обвивки“. Тя ще се проведе в периода 7-9...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ