Триград на протест: Бизнесът е съсипан заради затворения път

0

Жителите на Триград излязоха с протестна подписка и искане за спешно възстановяване на пътя. Местните бизнеси са съсипани заради зимното бедствие, падат резервации за Нова година, алармират от там.

„Имаме много анулирани резервации. Ние пуснахме оферта с 30 % отстъпка за заемане на местата за Нова година на хората, които се отказаха, но и 50 % да пуснем, смятаме, че отново ще останем без резервации“, коментира пред БНТ Радост Караиванова, собственик на вила в Триград.

Местните хора настояват за мерки, които да подкрепят бизнеса след природното бедствие, защото няма възможност за изплащане на заплатите на служителите.

„Нашите нови искания към местната власт са да бъдат отпуснати средства за хората, които остават без работа и на които не можем да плащаме заплати и за бизнеса, който ще остане затворен или ще работи със слаби темпове“, призова Караиванова.

Междувременно ситуацията в Триград продължава да бъде тревожна. Проблемът с водоснабдяването е разрешен, но преминаването по пътя към Триград ще остане затруднено чак до пролетта. Хората негодуват, че все още не са предприети ремонтни дейности. Настояват за действия и осигуряване на достъп през най-рисковия участък, през който в момента е забранено преминаването.

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си