13 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Топлоизолационна система licatatherm от Ликата

Държавите от Европа и света вече активно работят по мерки за преодоляване на последиците от пандемията на COVID-19. Политически и бизнес лидери се обединяват около инициативи за „зелено“ възстановяване на икономиките и създаването на Зелени инвестиционни пакети. Част от техните цели са опазване на околната среда чрез намаляване на потреблението на енергия.

В сектор строителство тази стратегия може да бъде постигната ефективно чрез топлоизолацията. Въведена масово и приложена правилно тя гарантира постигане на термично комфортна среда през цялата година, намалявайки топлинните загуби навън през зимата и навлизането на топлина в сградите през лятото.

Качествената и добре изпълнената топлоизолация е допълнителна гаранция за комфорт на обитаване и здравословни екосистеми.

Licatatherm е ефективна топлоизолационна система за всеки сезон: повече комфорт и по-малко разходи. Всички компоненти на системата са с доказано качество и надеждност, сертифицирани са съгласно изискванията, което осигурява гаранция за дълъг живот на системата и устойчивост на климатичните условия. Широката продуктова гама от външни мазилки и фасадни бои позволява прекрасен завършек на топлоизолационната система. Пълната гама цветове, оцветявани със пигменти Licata, разработени за професионалната оцветяваща система на водна основа Licata system colors Exterior, гарантира трайност във времето, покривност, пълнота и блясък на цвета.

Референтни обекти:

Софийска Математическа Гимназия, ул. Искър 61

Изпълнител Интерхолд ЕООД, година на изпълнение 2017 г., силикатна мазилка LicataSil 1,5 мм.

Витоша Вю Естейтс, кв. Кръстова вада, бул. “Черни връх”

Изпълнител Аргогруп Екзакт ООД, година на изпълнение 2018 г., силикатна мазилка LicataSil 2,0 мм.

ДАНС, кв. Банкя

Изпълнител АТ Инженеринг 2000 ООД, година на изпълнение 2018 г., силикатна мазилка LicataSil 1,5 мм.

LicataSil
Пастообразна минерална мазилка на основата на калиево водно стъкло, готова за употреба, съгласно стандарт DIN 18363; с висока дишаща способност и добра водонепроницаемост, мазилката е идеална за декоративно оформяне в процеса на естетическо и функционално възстановяване на фасади. С ниска склонност към замърсяване, с естествени свойства против образуване на мухъл (PH 11) и водорасли, и сертифицирана по стандартите за ETICS, тя е подходяща за външни топлоизолационни комбинирани системи licatatherm.

Сфери на приложение
LicataSil е предназначена за декоративно оформяне на външни повърхности, нови или не, на жилищни, индустриални или търговски сгради. Препоръчва се да се използва върху стегнали основи или след период на втвърдяване обикновено от четири седмици. Може да се нанася върху повърхности като: външни топлоизолационни системи licatatherm, топлоизолационни мазилки, мазилка или шпакловка на варо-циментова основа, шпакловка с мрежа в процеса на възстановяване на фасади, бетон, бетонни панели.

За повече информация – Ликата.

Related Articles

Започнаха реални действия за строителството на Дунав мост 3

Почти двадесет години след обявяването на проекта, България и Румъния започнаха реални действия за строителството на трети мост над Дунав. Двете страни подадоха съвместен...

Решено: Община Минерални бани събаря недовършения Културен дом

От община Минерални бани, хасковска област информират, че е взето решение недовършената сграда за Културен дом да бъде разрушена. Строителството на сградата е започнато...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ